Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

NJEGOŠ PETROVIĆ SRUŠIO NOVI PAZAR: Treća Vošina uzastopna pobeda

16.03.2024. 19:29 22:08
Piše:
Izvor: FK Vojvodina

Vojvodina je u susretu sa Novim Pazarom, direktnim rivalom za plasman u vrhu tabele, vezala treću uzastopnu pobedu u prvenstvu, a Njegoš Petrović je jedinim golom u 85. minutu krunisao odličnu partiju svoju i kolektiva u celini. 

Jesu izostali golovi u prvom poluvremenu, ni izrazito povoljnih šansi nije bilo, ali je ritam Vošine igre nagoveštavao željeni rezultatski rasplet u otvorenoj i na zovu nove pobede zasnovanoj igri. S druge strane, opasnost po Carevićev gol, prepoznata je u vrednostima kapitena Sume i brzim protivnapadima koji su jasno definisali način igre gostiju, orijentisanih u prvom redu na odbranu sopstvenog gola. U tome su uspevali, odolevajući stalnom pritisku domaćih igrača, osvajajući gotovo svaku loptu u pokušajima Vukanovića i Serija da igrom jedan na jedan dođu u poziciju za šut ili asistenciju saigraču.

Gosti su prvi zapretili u 10. minutu: Momčilović je s desne strane centrirao, a Suma iz prve šutirao sa 20 metara preko gola. Prvo uzbuđenje u Mirkovićevom šesnaestercu ubeležili smo u 25. minutu kada je Nikolić izveso korner, a Ivanović iz okreta loptu poslo pod prečku, odakle ju je nopvopazarski golman krajnjim naporom izbacio u korner. Znatno uzbudljivija i za utisak o igri Vojvodine povoljnija bila je završnica prvog dela u kome su Nikolić u 30. Zukić u 34. i Bjeković u 36. minutu nagrađeni aplauzima navijača za rezonske, ali za koji centimetar neprecizne šuteve sa distance.

Sve što su propustili da učine u prvih 45 minuta, Novosađani su mogli da naplate u prvih pet minuta nastavka i to sa kamatom. Najpre je Ivanović propustio priliku da loptu sa pet metara pošalje iza Mirkovićevih leđa, da bi dva minuta kasnije kapiten Zukić, posle odličnog Đorđevićevog centaršuta s leva na drugu stativu, neometan gađao i promašio suprotni ugao gola. I u 70. minutu Zukić je mogao da reši sva pitanja što se ishoda tiče. Ovoga puta Seri je poslao loptu ka kapitenu gotovo sa istog mesta odakle i Đorđević 20 minuta ranije, ali Zukić nije uspeo da je zahvati i uputi ka golu. Dva minuta kasnije odlični Korać u fazi odbrane priključio se napadu, glavom loptu uputio pravo u Mirkovića, da bi šuterske sposobnosti oprobao i Jovanović u 72. minutu i još jedanput omogućio Mirkoviću da konkuriše za epitet junaka meča. Intervenisao je golman Novopazaraca uspešno pod prečkom zaustavljajući i Serijev udarac iskosa leve strane, a šansu utakmice, ipak, propustili su gosti, preciznije Šćepović kada je u situaciji jedan na jedan sa golmanom Vojvodine prebacio Carevića, ali i okvir gola.

Deset minuta pre kraja i stativa Mirkovićevog gola bila je saveznik gostujućeg tima, zaustavivši Savićevićev šut iz daljine.  I tako sve do 85. minuta, nizala je Vojvodina niz za utisak koji je konačno nagrađen najlepšom akcijom u obliku duplog pasa Petrovića sa Kembelom, za krunu odlične partije najboljeg igrača utakmice Njegoša Petrovića i treću uzastopnu pobedu Vojvodine. 

Vojvodina – Novi Pazar 1:0 (0:0)

NOVI SAD: Stadion „Karađorđe“, gledalaca 1.700, sudija Momčilo Marković (Beograd), strelac: Petrović u 85. minutu, žuti kartoni: Fajed, Čermelj. Islamović (Novi Pazar).

VOJVODINA: Carević 6,5, Bjeković 7, Korać 6,5, Crnomarković 6,5, Đorđević 6, Petrović 8, Zukić 6 (Kembel), Vukanović 6, Nikolić 6 (Savićević), Zadi Seri 6,5 (Milosavljević), Ivanović 6 (Jovanović).

NOVI PAZAR: Mirković 7, Bojat 6, Fajed 6, Čermelj 6, Anan 6, Sise 5,5 (Džin-Ho), Adetundži 5,5, Momčilović 6 (Islamović), Suma 6 (Petković), Srećković 6 (Karaklajić), Obradović5,5 (Šćepović).

L. Bakmaz    

 

Standings provided by Sofascore
Autor:
Pošaljite komentar
VOJVODINA VEČERAS, U 26. KOLU, DOČEKUJE NOVI PAZAR: Triling pobeda, to je izazov

VOJVODINA VEČERAS, U 26. KOLU, DOČEKUJE NOVI PAZAR: Triling pobeda, to je izazov

16.03.2024. 11:30 16:15