clear sky
17°C
23.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0531
usd
108.1722
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ТРЕЋОМ ПОБЕДОМ ВОША НА САМО ТРИ БОДА ОД ЧЕТВРТОГ МЕСТА! Поповић: Утакмицу против Јавора смо морали да ДОБИЈЕМО

24.09.2023. 14:41 14:44
Пише:
Фото: fkvojvodina.rs

Победа Војводине против Јавора пуно је важнија за колектив од три освојена бода.

У распону од фантастичног резултатског преокрета у финишу до чињенице да је сада на само три бода од четврте позиције, успостављен је толико жељени мир у кући, са враћеним самопоуздањем у основи. Истина, трагови жељене игре препознати су још у prеthodnim сусретима, али је за коначну оцену недостајала резултатска потврда, макар извојевана у готово немогућим условима за игру на терену потпољеног Карађорђа, при вођству противника до последњег минута.    

-За месец дана нико није направио игру, нити ће да је направи – одмерен је био по завршетку утакмице тренер Војводине Ранко Поповић. -  Истина, ми добро радимо неке ствари, али то би требало да се уигра и да се понавља. У трајању и понављању добрих ствари и јесте кључ позитивног резултатског низа. Доста је ту играча који су морали са нама више да тренирају, а нису. На крају крајева, честитам момцима на изгарању, на борби и на залагању, који су и допринели таквом велеобрту. Наравно честитам им на победи. Била нам је потребна једна оваква победа, баш таква као што је била ова данашња.

До врло важне победе Војводине играчи стигли су уз доста муке и нервозе, са доста промашаја, што се по инерцији понавља, из утакмице у утакмицу. Нико, међутим, не може да им оспори жељу, преточену у намеру, да победом навијачима врате поверење у састав који је грађен у ходу, од изазова до изазова, баш као и игра.


Без фолирања и јаукања без разлога

Утакмица Војводина - Јавор у неколико наврата била је на ивици инцидента и на терену и на трибинама Карађорђа. У ложи је чак било и отвореног песничења.

-Шта је било на трибина, не знам, усредсређен сам све време на терен и на догађаје на терену. – рекао је Поповић. - Поједине играче не можете да контролишете, нити да преко ноћи утичете на њихово васпитање и њихов степен културе, односно некултуре. Међутим, ако се мој играч понаша у нескладу са основним правилима спортског кодекса, тада и сам сносим одређени део одговорности. Играчима не дозвољавам да се фолирају, не дозвољавам да јаучу, да леже кад немају разлога за то... Да бисмо имали позитиван поглед на такмичење, сви у лиги бисмо морали да порадимо на томе и тада ћемо да имамо мирнију ситуацију на терену и лепши поглед на такмичење.


-Нико не зна с чиме се ми све боримо и какве све проблеме имамо приликом састављања тима – наставио је Поповић. -Морамо да гледамо како да изведемо играче у најбољем стању, али и да истовремено на клупи имамо играче који у одређеном моменту могу да преокрену след догађаја на терену. За колико су играчи спремни и колико могу, то никога не интересује и то нико не зна. А ми морамо да то знамо и тако да их припремимо. Данас је то било добро, али морамо да будемо пуно мирнији, превише смо нервозни и због тога толико промашујемо. Разумем момке да имају и велику жељу и још већу одговорност, али они сами себи створе велики притисак, поготово када играмо код куће. Радимо на томе свакодневно.

Јединствено је мишљење да су правовремене измене у другом полувремену резултирале резултатским преокретом. Искуснији играчи умирили су ситуацију на терену и пробудили навијаче на трибинама.

 -Ми смо морали да добијемо ову утакмицу. Хтели смо да имамо на терену играче који могу да притисну и да својим искуством подигну колектив. Морао сам да водим рачуна о томе колико ти играчи могу да проведу времена на терену, јер дуго их није било. Лако је када имате играче који, сви одреда, могу да одговоре на изазове 90 минута. Не тражим простор за било какав алиби, то је тако. Добро је да су играчи који су ушли имали довољно и снаге и воље да начине преокрет и то је оно што је лепо. Али, поновићу по не знам који пут: ми добијамо и ми губимо као тим, сви заједно – подсетио је Ранко Поповић на сопствене речи које је први пут изговорио када је прихватио захвалну улогу у врло незахвалним околностима, условљеним негативним резултатским низом на почетку сезоне.

Л. Бакмаз 



 

 

Аутор:
Пошаљите коментар
(ФОТО) ВОША велеобртом ДО ПОБЕДЕ против Јавора и до трећег ТРИЈУМФА

(ФОТО) ВОША велеобртом ДО ПОБЕДЕ против Јавора и до трећег ТРИЈУМФА

23.09.2023. 21:46 21:51