Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

TREĆOM POBEDOM VOŠA NA SAMO TRI BODA OD ČETVRTOG MESTA! Popović: Utakmicu protiv Javora smo morali da DOBIJEMO

24.09.2023. 14:41 14:44
Piše:
Foto: fkvojvodina.rs

Pobeda Vojvodine protiv Javora puno je važnija za kolektiv od tri osvojena boda.

U rasponu od fantastičnog rezultatskog preokreta u finišu do činjenice da je sada na samo tri boda od četvrte pozicije, uspostavljen je toliko željeni mir u kući, sa vraćenim samopouzdanjem u osnovi. Istina, tragovi željene igre prepoznati su još u prethodnim susretima, ali je za konačnu ocenu nedostajala rezultatska potvrda, makar izvojevana u gotovo nemogućim uslovima za igru na terenu potpoljenog Karađorđa, pri vođstvu protivnika do poslednjeg minuta.    

-Za mesec dana niko nije napravio igru, niti će da je napravi – odmeren je bio po završetku utakmice trener Vojvodine Ranko Popović. -  Istina, mi dobro radimo neke stvari, ali to bi trebalo da se uigra i da se ponavlja. U trajanju i ponavljanju dobrih stvari i jeste ključ pozitivnog rezultatskog niza. Dosta je tu igrača koji su morali sa nama više da treniraju, a nisu. Na kraju krajeva, čestitam momcima na izgaranju, na borbi i na zalaganju, koji su i doprineli takvom veleobrtu. Naravno čestitam im na pobedi. Bila nam je potrebna jedna ovakva pobeda, baš takva kao što je bila ova današnja.

Do vrlo važne pobede Vojvodine igrači stigli su uz dosta muke i nervoze, sa dosta promašaja, što se po inerciji ponavlja, iz utakmice u utakmicu. Niko, međutim, ne može da im ospori želju, pretočenu u nameru, da pobedom navijačima vrate poverenje u sastav koji je građen u hodu, od izazova do izazova, baš kao i igra.


Bez foliranja i jaukanja bez razloga

Utakmica Vojvodina - Javor u nekoliko navrata bila je na ivici incidenta i na terenu i na tribinama Karađorđa. U loži je čak bilo i otvorenog pesničenja.

-Šta je bilo na tribina, ne znam, usredsređen sam sve vreme na teren i na događaje na terenu. – rekao je Popović. - Pojedine igrače ne možete da kontrolišete, niti da preko noći utičete na njihovo vaspitanje i njihov stepen kulture, odnosno nekulture. Međutim, ako se moj igrač ponaša u neskladu sa osnovnim pravilima sportskog kodeksa, tada i sam snosim određeni deo odgovornosti. Igračima ne dozvoljavam da se foliraju, ne dozvoljavam da jauču, da leže kad nemaju razloga za to... Da bismo imali pozitivan pogled na takmičenje, svi u ligi bismo morali da poradimo na tome i tada ćemo da imamo mirniju situaciju na terenu i lepši pogled na takmičenje.


-Niko ne zna s čime se mi sve borimo i kakve sve probleme imamo prilikom sastavljanja tima – nastavio je Popović. -Moramo da gledamo kako da izvedemo igrače u najboljem stanju, ali i da istovremeno na klupi imamo igrače koji u određenom momentu mogu da preokrenu sled događaja na terenu. Za koliko su igrači spremni i koliko mogu, to nikoga ne interesuje i to niko ne zna. A mi moramo da to znamo i tako da ih pripremimo. Danas je to bilo dobro, ali moramo da budemo puno mirniji, previše smo nervozni i zbog toga toliko promašujemo. Razumem momke da imaju i veliku želju i još veću odgovornost, ali oni sami sebi stvore veliki pritisak, pogotovo kada igramo kod kuće. Radimo na tome svakodnevno.

Jedinstveno je mišljenje da su pravovremene izmene u drugom poluvremenu rezultirale rezultatskim preokretom. Iskusniji igrači umirili su situaciju na terenu i probudili navijače na tribinama.

 -Mi smo morali da dobijemo ovu utakmicu. Hteli smo da imamo na terenu igrače koji mogu da pritisnu i da svojim iskustvom podignu kolektiv. Morao sam da vodim računa o tome koliko ti igrači mogu da provedu vremena na terenu, jer dugo ih nije bilo. Lako je kada imate igrače koji, svi odreda, mogu da odgovore na izazove 90 minuta. Ne tražim prostor za bilo kakav alibi, to je tako. Dobro je da su igrači koji su ušli imali dovoljno i snage i volje da načine preokret i to je ono što je lepo. Ali, ponoviću po ne znam koji put: mi dobijamo i mi gubimo kao tim, svi zajedno – podsetio je Ranko Popović na sopstvene reči koje je prvi put izgovorio kada je prihvatio zahvalnu ulogu u vrlo nezahvalnim okolnostima, uslovljenim negativnim rezultatskim nizom na početku sezone.

L. Bakmaz 



 

 

Autor:
Pošaljite komentar
(FOTO) VOŠA veleobrtom DO POBEDE protiv Javora i do trećeg TRIJUMFA

(FOTO) VOŠA veleobrtom DO POBEDE protiv Javora i do trećeg TRIJUMFA

23.09.2023. 21:46 21:51