clear sky
16°C
28.09.2024.
Нови Сад
eur
117.0955
usd
104.8397
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Суперлига: Засијала Воша у дербију

01.04.2023. 22:37 22:41
Пише:
Фото: Дневник/Ф. Бакић

Војводина је до 13. суперлигашке победе стигла победом против Партизана у дербију 28. кола са 2:1 и тако прекинула низ од седам негативних карика у ланцу резултатских неуспеха са Београђанима минулих година.

Обе екипе сусрет су започеле као да им је судњи такмичарски дан освануо. Високо постављене позиције, испреплетених линија деловања између шеснестераца, наговестиле су отворену игру, нападачки на гол, за гол. Рекордан број гледалаца на трибинама Карађорђа репертоаром навијачких песама (на моменте преко границе цивилизацијских норми) покренуо је адреналин до утиска о изузетној важности дербија: Партизану за прекид негативног резултатског низа, Војводини за пролаз у круг екипа са европским предзнаком.

Београђани су конкретно запретили први. Већ у петом минуту Јовић је из непосредне близине, после Живковићевог центаршута с десна, главом проследио лопту изнад пречке. Новосађани су одмах узвратили: Урош Николић је поведо акцију, наставио Чумић пасом у противнички шеснаестерац, где су лопту очекивали Малбашић и Зукић, али је голман Стевановић на време схватио Чумићеву  намеру и истрчавањем пресекао лоптину путању. Понесени том акцијом домаћи играчи задржали су иницијативу на противничкој половини, Лазаревић је у свом стилу успешног асистента с левог крила убацио лопту ка Зукићу, а капитен Војводине је покушао главом, ефектно до мере да су навијачи већ видели лопту у мрежи. Међутим, уместо радости навијачке, уследио је тек уздах жала за пропуштеном приликом.


Симићу навијачко признање

Дерби са Партизаном Вељко Симић почео је на клупи, да би у 63. минуту на терену заменио Уроша Николића. Пре почетка утакмице Симићу је уручено признање као најбољем играчу Војводине у prеthodnom првенству, на основу анкете у којој су учествовали навијачи Новосађана.


Најповољнију прилику, ипак, бележимо средном првог дела, прецизније у 22. минуту када је голман Стевановић два пута интервенисао и оба пута зауставио лопту после шутева најпре Зукића, а после одбитка и Малбашића. Покушај Чумића пет минута касније, када је шутирао покрај супротне стативе у односу на своју позицију на десној страни, послужио је извештачима за коначну оцену о бољем партнеру у пола белом, пола у црвеном што се првог полувремена тиче.

Петнаестоминутно затишје поткрај првог дела тиче, као да је најавило експлозију радости навијача Војводине почетком другог полувремена. Топић се поигравао са Менигом, Nathom и саиграчима на средини терена, Лазаревић је уносио панику у одбрану гостију акцијама по левој страни, Чумић је тражио позицију за шут у 53. минуту, није је пронашао али је зато пронашао начин да у главу погоди Малбашића за толико жељено вођство у дербију. Био је то пети Малбашићев гол у сезони.

Први шут у оквир Царевићевог гола упутио је капитен Партизана Урошевић у 72. минуту, а седам минута касније голман Новосађана је фантастичним рефлексом спречио Баждара да из непосредне близине изједначи. Што не успе Баждар испред Царевића, учинио је Немања Николић на супротној страни у 86. минуту , својим четвртим голом, првим после седам месеци и недељу дана. Част Партизановог тима спасао је Пантић из слободног ударца у последњем минуту утакмице за коначан резултат и победу Војводине од 2:1.

Војводина – Партизан 2:1 (0:0)

НОВИ АД: Стадион Карађорђе, гледалаца 6.000, судија Срђан Јовановић (Београд), стрелци: Малбашић у 53. и Н.Николић у 86. за Војводину, а Пантић у 90. минуту за Партизан. Картона није било.

ВОЈВОДИНА: Царевић 6, Јеличић 7, Љубисављевић 6,5, Траоре 6,5, Лазаревић 7,Топић 8, Зукић7 (Милосављевић), Чумић 7 (Буснић), Малбашић 8 (Бараје), У.Николић 6 (Симић), Милошевић 6 (Н.Николић 8).

ПАРТИЗАН: Стевановић 6, Живковић 6,5, Марковић 6, Вујачић 6,5, Урошевић 7, Фејса 7, Колорадо 6 (Пантић 7,5), Јовић 6, Natho 6 (Баждар), Мениг 6 (Јевремонић), Гомеш 6.

L.Bakmaz

Аутор:
Пошаљите коментар