Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Superliga: Zasijala Voša u derbiju

01.04.2023. 22:37 22:41
Piše:
Foto: Dnevnik/F. Bakić

Vojvodina je do 13. superligaške pobede stigla pobedom protiv Partizana u derbiju 28. kola sa 2:1 i tako prekinula niz od sedam negativnih karika u lancu rezultatskih neuspeha sa Beograđanima minulih godina.

Obe ekipe susret su započele kao da im je sudnji takmičarski dan osvanuo. Visoko postavljene pozicije, isprepletenih linija delovanja između šesnesteraca, nagovestile su otvorenu igru, napadački na gol, za gol. Rekordan broj gledalaca na tribinama Karađorđa repertoarom navijačkih pesama (na momente preko granice civilizacijskih normi) pokrenuo je adrenalin do utiska o izuzetnoj važnosti derbija: Partizanu za prekid negativnog rezultatskog niza, Vojvodini za prolaz u krug ekipa sa evropskim predznakom.

Beograđani su konkretno zapretili prvi. Već u petom minutu Jović je iz neposredne blizine, posle Živkovićevog centaršuta s desna, glavom prosledio loptu iznad prečke. Novosađani su odmah uzvratili: Uroš Nikolić je povedo akciju, nastavio Čumić pasom u protivnički šesnaesterac, gde su loptu očekivali Malbašić i Zukić, ali je golman Stevanović na vreme shvatio Čumićevu  nameru i istrčavanjem presekao loptinu putanju. Poneseni tom akcijom domaći igrači zadržali su inicijativu na protivničkoj polovini, Lazarević je u svom stilu uspešnog asistenta s levog krila ubacio loptu ka Zukiću, a kapiten Vojvodine je pokušao glavom, efektno do mere da su navijači već videli loptu u mreži. Međutim, umesto radosti navijačke, usledio je tek uzdah žala za propuštenom prilikom.


Simiću navijačko priznanje

Derbi sa Partizanom Veljko Simić počeo je na klupi, da bi u 63. minutu na terenu zamenio Uroša Nikolića. Pre početka utakmice Simiću je uručeno priznanje kao najboljem igraču Vojvodine u prethodnom prvenstvu, na osnovu ankete u kojoj su učestvovali navijači Novosađana.


Najpovoljniju priliku, ipak, beležimo srednom prvog dela, preciznije u 22. minutu kada je golman Stevanović dva puta intervenisao i oba puta zaustavio loptu posle šuteva najpre Zukića, a posle odbitka i Malbašića. Pokušaj Čumića pet minuta kasnije, kada je šutirao pokraj suprotne stative u odnosu na svoju poziciju na desnoj strani, poslužio je izveštačima za konačnu ocenu o boljem partneru u pola belom, pola u crvenom što se prvog poluvremena tiče.

Petnaestominutno zatišje potkraj prvog dela tiče, kao da je najavilo eksploziju radosti navijača Vojvodine početkom drugog poluvremena. Topić se poigravao sa Menigom, Nathom i saigračima na sredini terena, Lazarević je unosio paniku u odbranu gostiju akcijama po levoj strani, Čumić je tražio poziciju za šut u 53. minutu, nije je pronašao ali je zato pronašao način da u glavu pogodi Malbašića za toliko željeno vođstvo u derbiju. Bio je to peti Malbašićev gol u sezoni.

Prvi šut u okvir Carevićevog gola uputio je kapiten Partizana Urošević u 72. minutu, a sedam minuta kasnije golman Novosađana je fantastičnim refleksom sprečio Baždara da iz neposredne blizine izjednači. Što ne uspe Baždar ispred Carevića, učinio je Nemanja Nikolić na suprotnoj strani u 86. minutu , svojim četvrtim golom, prvim posle sedam meseci i nedelju dana. Čast Partizanovog tima spasao je Pantić iz slobodnog udarca u poslednjem minutu utakmice za konačan rezultat i pobedu Vojvodine od 2:1.

Vojvodina – Partizan 2:1 (0:0)

NOVI AD: Stadion Karađorđe, gledalaca 6.000, sudija Srđan Jovanović (Beograd), strelci: Malbašić u 53. i N.Nikolić u 86. za Vojvodinu, a Pantić u 90. minutu za Partizan. Kartona nije bilo.

VOJVODINA: Carević 6, Jeličić 7, Ljubisavljević 6,5, Traore 6,5, Lazarević 7,Topić 8, Zukić7 (Milosavljević), Čumić 7 (Busnić), Malbašić 8 (Baraje), U.Nikolić 6 (Simić), Milošević 6 (N.Nikolić 8).

PARTIZAN: Stevanović 6, Živković 6,5, Marković 6, Vujačić 6,5, Urošević 7, Fejsa 7, Kolorado 6 (Pantić 7,5), Jović 6, Natho 6 (Baždar), Menig 6 (Jevremonić), Gomeš 6.

L.Bakmaz

Autor:
Pošaljite komentar