overcast clouds
17°C
21.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Суботић: Све ће зависити од наше игре

02.03.2018. 12:16 12:21
Пише:
Извор: Немања Суботић у продору на утакмици с Мачвом  Фото:Дневник.рс/Ј. Грлић

Хладноћа и терени прекривени снегом нису пореметили добру атмосферу која влада у табору фудбалера Војводине. На скраћеном терену с вештачком травом они свакодневно вежбају, а труде се да део тренинга одраде и на једном од природних игралишта у ФЦ „Вујадин Бошков“, због димензија и осећаја за простор.

Пред црвено-белима је сутра тешко гостовање у Крушевцу, па ученици тренера Илије Столице улажу максималне напоре како би на мегдан Напретку истрчали потпуно припремљени и покушали да освоје сва три бода. Победа над директним ривалом у броби за европску визу, без икакве сумње, пуно би им значила, а оптимизам пред пут не ремети ни чињеница да ће против „чарапана“ играти лишени помоћи тројице првотимаца – Николе Антића, Лазара Арсића и Стефана Михајловића. Они, да подсетимо, одрађују суспензије због црвеног, односно акумулираних жутих картона.

-“Пред нама је важна утакмица с једним од директних супарника у борби за Европу”, истакао је и даље први стрелац Новосађана (постигао је пет голова) Немања Суботић. “У Крушевцу ћемо наступити у ослабљеном саставу, а ни услови за игру који се очекују неће нам ићи наруку. Без обзира на све, наш циљ је победа и пружићемо максимум како бисмо до ње и дошли. Свесни смо да нас очекује веома тежак сусрет, јер ривалова основна снага налази се у снажном и добро укомпонованом колективу, али смо добро скаутирали Напредак и увидели све врлине и мане овог тима. Крушевљани су посебно код куће изузетно добри, реч је о одлично организованом и стабилном клубу, али наш циљ је добро познат и од њега нећемо одступити.”

Упитан на који начин се његови саиграчи и он припремају за овај дуел, Суботић је одговорио:

“Тешко је изборити се с временским условима који ових дана владају у нашој земљи, али некако успевамо да одрадимо све што је зацртао тренер Столица. Прилагођавамо се, свесни да је и осталим српским суперлигашима исто као и нама и да немамо право да тражимо било какав изговор. Сконцентрисани смо на нас саме, не осврћемо се на индивидуалне вредности Крушевљана и убеђен сам да ће сутра све зависити управо од наше игре. Уколико успемо да наметнемо стил фудбала којем тежимо, бићемо на добром путу да се задовољни вратимо кући.”


Аврамовски поново тренира



После паузе дуже од месец дана, јуче је први тренинг с екипом одрадио и македонски интернационалац Даниел Аврамовски. У утакмици са Слованом из Братиславе на припремама у Белеку, овај играч доживео је неугодну повреду унутрашњих лигамената колена и дуго није могао да конкурише за тим.“Одрадио сам пуном снагом први тренинг са саиграчима и веома је важно то што нисам осетио никакав бол”,  задовољно је констатовао Аврамовски. “Обавио сам још један преглед магнетном резонанцом и очекујем резултате који би требали да потврде да је повреда ствар прошлости, односно да могу да почнем битку за место у саставу.”


Јесенас је Суботић био најефикаснији фудбалер Воше, али у прве две утакмице овог пролећа није успео да затресе мрежу Вождовца, после тога ни Мачве.

“Тактика које се придржавамо прилагођена је у нападу пре свега бочним играчима. Чињеница је да још нисам постигао гол овог пролећа, али сам сигуран да, како време буде одмицало, неће бити проблема и да ћу поново почети да тресем мреже. Још увек нисмо у потпуности усвојили комплетну игру којој тежимо, али смо близу циља, играмо све боље и зато сам сигуран да ће голови наићи. Једини проблем су лоши терени, који нас онемогућавају да пружимо све што умемо, али, рекох, како је нама, тако је и противницима.”

Јучерашњи тренинг одрадио је и Винсент Езе, који се жалио на затезање у пределу препона, што би могло да значи да ће нигеријски фудбалер бити спреман за утакмицу с Напретком. Екипа Војводине данас ће одрадити тренинг у 13 часова, а после тога путује у Крушевац, где ће преноћити и дочекати почетак важног дуела (субота, 15 часова).

А. Предојевић

Аутор:
Пошаљите коментар
Суперлига: Војводина-Мачва 1:1 (0:0)

Суперлига: Војводина-Мачва 1:1 (0:0)

24.02.2018. 14:16 16:54
Омладинци ФК Војводина одлазе у Охрид

Омладинци ФК Војводина одлазе у Охрид

17.02.2018. 17:12 17:14
Суперлига: Војводина-Вождовац 2:0 (0:0) крај

Суперлига: Војводина-Вождовац 2:0 (0:0) крај

17.02.2018. 16:42 18:53