Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Subotić: Sve će zavisiti od naše igre

02.03.2018. 12:16 12:21
Piše:
Izvor: Nemanja Subotić u prodoru na utakmici s Mačvom  Foto:Dnevnik.rs/J. Grlić

Hladnoća i tereni prekriveni snegom nisu poremetili dobru atmosferu koja vlada u taboru fudbalera Vojvodine. Na skraćenom terenu s veštačkom travom oni svakodnevno vežbaju, a trude se da deo treninga odrade i na jednom od prirodnih igrališta u FC „Vujadin Boškov“, zbog dimenzija i osećaja za prostor.

Pred crveno-belima je sutra teško gostovanje u Kruševcu, pa učenici trenera Ilije Stolice ulažu maksimalne napore kako bi na megdan Napretku istrčali potpuno pripremljeni i pokušali da osvoje sva tri boda. Pobeda nad direktnim rivalom u brobi za evropsku vizu, bez ikakve sumnje, puno bi im značila, a optimizam pred put ne remeti ni činjenica da će protiv „čarapana“ igrati lišeni pomoći trojice prvotimaca – Nikole Antića, Lazara Arsića i Stefana Mihajlovića. Oni, da podsetimo, odrađuju suspenzije zbog crvenog, odnosno akumuliranih žutih kartona.

-“Pred nama je važna utakmica s jednim od direktnih suparnika u borbi za Evropu”, istakao je i dalje prvi strelac Novosađana (postigao je pet golova) Nemanja Subotić. “U Kruševcu ćemo nastupiti u oslabljenom sastavu, a ni uslovi za igru koji se očekuju neće nam ići naruku. Bez obzira na sve, naš cilj je pobeda i pružićemo maksimum kako bismo do nje i došli. Svesni smo da nas očekuje veoma težak susret, jer rivalova osnovna snaga nalazi se u snažnom i dobro ukomponovanom kolektivu, ali smo dobro skautirali Napredak i uvideli sve vrline i mane ovog tima. Kruševljani su posebno kod kuće izuzetno dobri, reč je o odlično organizovanom i stabilnom klubu, ali naš cilj je dobro poznat i od njega nećemo odstupiti.”

Upitan na koji način se njegovi saigrači i on pripremaju za ovaj duel, Subotić je odgovorio:

“Teško je izboriti se s vremenskim uslovima koji ovih dana vladaju u našoj zemlji, ali nekako uspevamo da odradimo sve što je zacrtao trener Stolica. Prilagođavamo se, svesni da je i ostalim srpskim superligašima isto kao i nama i da nemamo pravo da tražimo bilo kakav izgovor. Skoncentrisani smo na nas same, ne osvrćemo se na individualne vrednosti Kruševljana i ubeđen sam da će sutra sve zavisiti upravo od naše igre. Ukoliko uspemo da nametnemo stil fudbala kojem težimo, bićemo na dobrom putu da se zadovoljni vratimo kući.”


Avramovski ponovo trenira



Posle pauze duže od mesec dana, juče je prvi trening s ekipom odradio i makedonski internacionalac Daniel Avramovski. U utakmici sa Slovanom iz Bratislave na pripremama u Beleku, ovaj igrač doživeo je neugodnu povredu unutrašnjih ligamenata kolena i dugo nije mogao da konkuriše za tim.“Odradio sam punom snagom prvi trening sa saigračima i veoma je važno to što nisam osetio nikakav bol”,  zadovoljno je konstatovao Avramovski. “Obavio sam još jedan pregled magnetnom rezonancom i očekujem rezultate koji bi trebali da potvrde da je povreda stvar prošlosti, odnosno da mogu da počnem bitku za mesto u sastavu.”


Jesenas je Subotić bio najefikasniji fudbaler Voše, ali u prve dve utakmice ovog proleća nije uspeo da zatrese mrežu Voždovca, posle toga ni Mačve.

“Taktika koje se pridržavamo prilagođena je u napadu pre svega bočnim igračima. Činjenica je da još nisam postigao gol ovog proleća, ali sam siguran da, kako vreme bude odmicalo, neće biti problema i da ću ponovo početi da tresem mreže. Još uvek nismo u potpunosti usvojili kompletnu igru kojoj težimo, ali smo blizu cilja, igramo sve bolje i zato sam siguran da će golovi naići. Jedini problem su loši tereni, koji nas onemogućavaju da pružimo sve što umemo, ali, rekoh, kako je nama, tako je i protivnicima.”

Jučerašnji trening odradio je i Vinsent Eze, koji se žalio na zatezanje u predelu prepona, što bi moglo da znači da će nigerijski fudbaler biti spreman za utakmicu s Napretkom. Ekipa Vojvodine danas će odraditi trening u 13 časova, a posle toga putuje u Kruševac, gde će prenoćiti i dočekati početak važnog duela (subota, 15 časova).

A. Predojević

Autor:
Pošaljite komentar
Superliga: Vojvodina-Mačva 1:1 (0:0)

Superliga: Vojvodina-Mačva 1:1 (0:0)

24.02.2018. 14:16 16:54
Omladinci FK Vojvodina odlaze u Ohrid

Omladinci FK Vojvodina odlaze u Ohrid

17.02.2018. 17:12 17:14
Superliga: Vojvodina-Voždovac 2:0 (0:0) kraj

Superliga: Vojvodina-Voždovac 2:0 (0:0) kraj

17.02.2018. 16:42 18:53