overcast clouds
11°C
16.09.2024.
Нови Сад
eur
117.04
usd
105.4414
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ПРИПРЕМЕ ЗАВРШЕНЕ, ЛИНИЈА ПОДВУЧЕНА Вечерас (20) на Карађорђу ГЕНЕРАЛНА ПРОБА ИЗМЕЂУ ФУДБАЛЕРА ВОШЕ И БАЊАЛУЧКОГ БОРЦА

19.07.2023. 09:07 09:11
Пише:
Извор: Aleksandar Jovančević i Radoslav Batak/Dnevnik

НОВИ САД: Припреме су завршене, линија је подвучена... Вредност збира утисака испод подвучене линије, Војводина ће проверити вечерас, у генералној проби пред сезону, у којој ће играти на три фронта.

У Нови Сад допутовали су фудбалери братског клуба, бањалучког Борца, вицешампиона Премијер лиге БиХ. Вечерашњи партнери у „генералци“ стартоваће 27. јула у другом колу квалификација за Лигу конференција: Војводина против кипарског Апоела, Борац с Аустријом из Беча.

– Радујемо се сусрету с нашим братским клубом – утакмицу је најавио тренер Војводине Радослав Батак. – Многа такмичења у региону су већ почела, а нама и Бањалучанима искушења тек предстоје. Уз тај податак, ценим да је избор супарника за генералну пробу прави и због традиционалних односа наших клубова, али и због нивоа вредности бањалучког колектива, у коме играју проверени играчи које је колега Винко Мариновић одлично уклопио у тим за респект.


ПРВИ СТРУЧЊАК БАЊАЛУЧАНА ВИНКО МАРИНОВИЋ: Макарић дебитује против матичног клуба

Још се Бањалучани сећају догађаја из времена с краја јула и почетка августа 2013. године, када је стотинак суграђана у ситне сате главном улицом парадирало уз песму „Једем лука и сланине, навијач сам Војводине“. Беше то у време похода Новосађана ка групној фази Лиге Европе. Свакој утакмици на "Карађорђу" присуствовао је и завидан број Бањалучана, навијача Борца, који су, заједно с присталицама новосадског клуба, почетком века учврстили традицију братских односа и клубова и навијачких група.

– Небројено пута су Новосађани били уз Бањалучане, Војводина уз Борац, то је снажна братска нит коју нико и ништа не може да прекине – каже тренер Борца Винко Мариновић. – Срећни смо што ћемо утакмицу која је за оба клуба генерална проба за Европу одиграти баш у Српској Атини. Радујемо се спортском изазову који ће бити најбољи увод у сва искушења у сезони препуној амбиција.

Бањалучани су јуче допутовали у Нови Сад, а већ сутра враћају се у свој град, где ће и дочекати старт у квалификациујама за Лигу конференција. Очекују, веле, пријатну атмосферу на трибинама "Карађорђа".

– Поздрављам одлуку руководства Војводине да улаз на трибине буде бесплатан – каже стратег бањалучког тима. -  Убеђен сам да је пред нама истински фудбалски спектакл. Војводина је први клуб који је у Бањалуци гостовао по окончању рата у БиХ, захваљујући легендарном Илији Пантелићу. Превише је мотива да се вечерас представимо у најбољем издању. Наравно, најважнији моменат јесте да у сусрету с квалитетним ривалом оценимо ниво сопствене вредности пред меч са Аустријом у Бечу за седам дана.

Прошлогодишњи костур екипе углавном је сачуван за искушења у новој сезони. У последњи моменат, пред гостовање у Новом Саду, Борац је решио питање центарфора.       

– Јачи смо за Милана Макарића, најбољег стрелца српске Суперлиге пре две године, иначе рођеног Новосађанина. Дебитоваће у нашем саставу управо против свог матичног клуба. Последице повреда још осећају капитен Субић и Хреља. Остали су на располагању стручном штабу. Наш циљ је да у мечу с Војводином проверимо маневарски део који није био на висини задатка током припрема на Златибору. Сагласан сам да резултат у оваквим утакмицама није најважнији, али било би лепо да позитивним резултатом направимо добар увод за деби на међунароној сцени – завршио је разговор за "Дневник" некадашњи играч Борца, сада тренер бањалучког тима Винко Мариновић.


Што се састава Војводине тиче, баш као што је пракса минулих сезона и наговештавала, одласци појединих играча и доласци нових, намећу дилему да ли је Војводина више добила или изгубила гибањима у прелазном року.

– Терен је најбоље мерило за коначни суд – прецизан је Батак. – Углавном је равнотежа постигнута, уз оцену да смо на неким дефицитарним позицијама појачали конкуренцију. У данима који следе, видећемо још шта је циљ у сезони, да ли је то позиција више у односу на prеthodnu, или ће приоритет бити развој младих играча, како бисмо могли да дефинишемо с каквим амбицијама започињемо такмичење.

Потом је шеф струке Новосађана додао и следеће:

– Добро смо радили на припремама, добили смо одређене одговоре на питања која смо постављали пре њиховог почетка, а која смо уочили и дефинисали пролетос. Највише смо радили на поправљању извођења прекида, уз уигравање линија с новим играчима који су се одлично уклопили у захтеве колектива. Верујем да ће навијачи у предстојећој "генералци" препознати вредности Војводининог тима за сезону која следи – завршио је Радослав Батак, позивајући навијаче да, заједно с црвено-белим колективом,  пожеле добродошлицу братском клубу, вечерас на Карађорђу, у 20 часова.

Л. Бакмаз

Аутор:
Пошаљите коментар
КАКО СЕ РАСХЛАЂУЈУ ФУДБАЛЕРИ ВОШЕ: Врућина је, баш врућина... У ВРХУНСКОМ СПОРТУ НЕМА ИЗГОВОРА

КАКО СЕ РАСХЛАЂУЈУ ФУДБАЛЕРИ ВОШЕ: Врућина је, баш врућина... У ВРХУНСКОМ СПОРТУ НЕМА ИЗГОВОРА

18.07.2023. 09:51 09:56