Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

PRIPREME ZAVRŠENE, LINIJA PODVUČENA Večeras (20) na Karađorđu GENERALNA PROBA IZMEĐU FUDBALERA VOŠE I BANJALUČKOG BORCA

19.07.2023. 09:07 09:11
Piše:
Izvor: Aleksandar Jovančević i Radoslav Batak/Dnevnik

NOVI SAD: Pripreme su završene, linija je podvučena... Vrednost zbira utisaka ispod podvučene linije, Vojvodina će proveriti večeras, u generalnoj probi pred sezonu, u kojoj će igrati na tri fronta.

U Novi Sad doputovali su fudbaleri bratskog kluba, banjalučkog Borca, vicešampiona Premijer lige BiH. Večerašnji partneri u „generalci“ startovaće 27. jula u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija: Vojvodina protiv kiparskog Apoela, Borac s Austrijom iz Beča.

– Radujemo se susretu s našim bratskim klubom – utakmicu je najavio trener Vojvodine Radoslav Batak. – Mnoga takmičenja u regionu su već počela, a nama i Banjalučanima iskušenja tek predstoje. Uz taj podatak, cenim da je izbor suparnika za generalnu probu pravi i zbog tradicionalnih odnosa naših klubova, ali i zbog nivoa vrednosti banjalučkog kolektiva, u kome igraju provereni igrači koje je kolega Vinko Marinović odlično uklopio u tim za respekt.


PRVI STRUČNJAK BANJALUČANA VINKO MARINOVIĆ: Makarić debituje protiv matičnog kluba

Još se Banjalučani sećaju događaja iz vremena s kraja jula i početka avgusta 2013. godine, kada je stotinak sugrađana u sitne sate glavnom ulicom paradiralo uz pesmu „Jedem luka i slanine, navijač sam Vojvodine“. Beše to u vreme pohoda Novosađana ka grupnoj fazi Lige Evrope. Svakoj utakmici na "Karađorđu" prisustvovao je i zavidan broj Banjalučana, navijača Borca, koji su, zajedno s pristalicama novosadskog kluba, početkom veka učvrstili tradiciju bratskih odnosa i klubova i navijačkih grupa.

– Nebrojeno puta su Novosađani bili uz Banjalučane, Vojvodina uz Borac, to je snažna bratska nit koju niko i ništa ne može da prekine – kaže trener Borca Vinko Marinović. – Srećni smo što ćemo utakmicu koja je za oba kluba generalna proba za Evropu odigrati baš u Srpskoj Atini. Radujemo se sportskom izazovu koji će biti najbolji uvod u sva iskušenja u sezoni prepunoj ambicija.

Banjalučani su juče doputovali u Novi Sad, a već sutra vraćaju se u svoj grad, gde će i dočekati start u kvalifikaciujama za Ligu konferencija. Očekuju, vele, prijatnu atmosferu na tribinama "Karađorđa".

– Pozdravljam odluku rukovodstva Vojvodine da ulaz na tribine bude besplatan – kaže strateg banjalučkog tima. -  Ubeđen sam da je pred nama istinski fudbalski spektakl. Vojvodina je prvi klub koji je u Banjaluci gostovao po okončanju rata u BiH, zahvaljujući legendarnom Iliji Panteliću. Previše je motiva da se večeras predstavimo u najboljem izdanju. Naravno, najvažniji momenat jeste da u susretu s kvalitetnim rivalom ocenimo nivo sopstvene vrednosti pred meč sa Austrijom u Beču za sedam dana.

Prošlogodišnji kostur ekipe uglavnom je sačuvan za iskušenja u novoj sezoni. U poslednji momenat, pred gostovanje u Novom Sadu, Borac je rešio pitanje centarfora.       

– Jači smo za Milana Makarića, najboljeg strelca srpske Superlige pre dve godine, inače rođenog Novosađanina. Debitovaće u našem sastavu upravo protiv svog matičnog kluba. Posledice povreda još osećaju kapiten Subić i Hrelja. Ostali su na raspolaganju stručnom štabu. Naš cilj je da u meču s Vojvodinom proverimo manevarski deo koji nije bio na visini zadatka tokom priprema na Zlatiboru. Saglasan sam da rezultat u ovakvim utakmicama nije najvažniji, ali bilo bi lepo da pozitivnim rezultatom napravimo dobar uvod za debi na međunaronoj sceni – završio je razgovor za "Dnevnik" nekadašnji igrač Borca, sada trener banjalučkog tima Vinko Marinović.


Što se sastava Vojvodine tiče, baš kao što je praksa minulih sezona i nagoveštavala, odlasci pojedinih igrača i dolasci novih, nameću dilemu da li je Vojvodina više dobila ili izgubila gibanjima u prelaznom roku.

– Teren je najbolje merilo za konačni sud – precizan je Batak. – Uglavnom je ravnoteža postignuta, uz ocenu da smo na nekim deficitarnim pozicijama pojačali konkurenciju. U danima koji slede, videćemo još šta je cilj u sezoni, da li je to pozicija više u odnosu na prethodnu, ili će prioritet biti razvoj mladih igrača, kako bismo mogli da definišemo s kakvim ambicijama započinjemo takmičenje.

Potom je šef struke Novosađana dodao i sledeće:

– Dobro smo radili na pripremama, dobili smo određene odgovore na pitanja koja smo postavljali pre njihovog početka, a koja smo uočili i definisali proletos. Najviše smo radili na popravljanju izvođenja prekida, uz uigravanje linija s novim igračima koji su se odlično uklopili u zahteve kolektiva. Verujem da će navijači u predstojećoj "generalci" prepoznati vrednosti Vojvodininog tima za sezonu koja sledi – završio je Radoslav Batak, pozivajući navijače da, zajedno s crveno-belim kolektivom,  požele dobrodošlicu bratskom klubu, večeras na Karađorđu, u 20 časova.

L. Bakmaz

Autor:
Pošaljite komentar
KAKO SE RASHLAĐUJU FUDBALERI VOŠE: Vrućina je, baš vrućina... U VRHUNSKOM SPORTU NEMA IZGOVORA

KAKO SE RASHLAĐUJU FUDBALERI VOŠE: Vrućina je, baš vrućina... U VRHUNSKOM SPORTU NEMA IZGOVORA

18.07.2023. 09:51 09:56