overcast clouds
16°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

После убедљивог пораза Војводине у Нишу: Раднички је много моћан клуб

07.05.2018. 10:12 10:14
Пише:
Извор: Милан Лазаревић (с лоптом) у дуелу са Стојановићем и Бабићем, фото: Ј. Грлић

Таман када су се навијачи Војводине понадали да су ствари кренуле у бољем смеру после победе над Партизаном, уследио је хладан туш.

На стадиону у Чаиру, Новосађани су, други пут ове сезоне, доживели прави потоп у виду пораза од 0:5, управо резултата којим их је савладала екипа Радничког. У првом делу утакмице играчи из највећег војвођанског града су још и били равноправан ривал и на одмор су отишли уз минималан заостатак, после несрећног и неспретног аутогола младог Ранка Веселиновића. А онда, уследио је наставак сусрета и још четири лопте завршиле су у мрежи иза леђа голмана Воше Емила Роцкова.

„Честитам Радничком на победи“, рекао је тренер Војводине Александар Веселиновић.

„У овом тренутку Нишлије су много моћан клуб и у томе не можемо да им парирамо. Да је Реал из Мадрида играо против оваквог Радничког, не би могао да му парира. Борили смо се до досуђеног пенала у 56. минуту, а после тога су моји играчи пукли и утакмица је била решена. Жао ми је што је на крају било тих непријатних 0:5, али морамо да идемо даље...“

Немали број је оних заљубљеника у црвено-беле боје новосадског суперлигаша, који су, када су сазнали ко ће делити правду на Чаиру, претпоставили како ће се утакмица развијати и завршити. Петар Пипер из Чачка је још једном демонстрирао сопствено схватање суђења, шта јесу, а шта нису прекршаји, доносећи одлуке које су, по правилу, ишле наруку Нишлијама. Међутим, када се утакмица заврши с пет голова разлике, тешко је расправљати о суђењу и његовом утицају на крајњи исход.

Ко зна у којем смеру би сусрет отишао, да је арбитар у 12. минуту при вођству домаћина од 1:0, показао, а морао је по свему то да учини, на белу тачку за Војводину. После комбинације Езеа и Зличића, овај други утрчао је у празан простор и тамо био грубо заустављен. Уместо да упре на тачку која означава 11 метара, делилац правде досудио је, ваљда, некакав непостојећи офсајд, то никоме ни сада није јасно. Недуго затим показао је жути картон Винсенту Езеу, поновићемо реч - ваљда, због приговора, а онда је Александар Веселиновић из игре повукао Нигеријца. На питање због чега је то учинио, с призвуком двосмислености, одговорио је кратко:

„Поновићу, Раднички је много моћан клуб.“

У наставку је све колико-толико функционисало што се Новосађана тиче, до пенала у 56. минуту. Иако је лопта напустила казнени простор, Станисављевић је пао после борбе за позицију с Аврамовским, а Пипер је у свему томе препознао намеру Новосађанина да на недозвољен начин заустави, на самом углу казненог простора, играча који је ишао од гола Војводине и у истом моменту показао на белу тачку. Довољно да се прича заокружи. Потпуно растерећени домаћин и гост који се практично предао, условили су да Нишлије стигну до још два лепа гола, аплауза навијача и великог задовољства њиховог тренера Драгана Антића.

„Одиграли смо, уз дуел с Вождовцем, вероватно најбољу утакмицу у сезони“, рекао је Антић.

„Прибојавао сам се Новосађана и њихове игре на контре преко брзоногог Езеа, али све се добро завршило. Због врућине, ваљда, нисмо деловали најбоље у првих 45 минута, али смо све надокнадили у наставку. Убеђен сам да ћемо добити и утакмице са Спартаком и Напретком и да ћемо се с правом наћи у европској конкуренцији. Неправедно би било не нагласити чињеницу да су у тиму “Реала с Нишаве” веома добре партије пружили некадашњи играчи Војводине, пре свих двоструки стрелац Синиша Бабић, а онда и Александар Станисављевић, Душан Мићић и Милан Павков.“

Пред Новосађанима је, с друге стране, у суботу још једно тешко искушење, јер им у госте долази нови првак, тим Црвене звезде. Биће то, међутим, прилика да одиграју растерећено, јер сусрет, осим борбе за престиж, нема никакав други значај.

А. Предојевић

Аутор:
Пошаљите коментар
Воша стала у другом полувремену, петарда Радничког на Чаиру

Воша стала у другом полувремену, петарда Радничког на Чаиру

05.05.2018. 22:40 22:42