Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Posle ubedljivog poraza Vojvodine u Nišu: Radnički je mnogo moćan klub

07.05.2018. 10:12 10:14
Piše:
Izvor: Milan Lazarević (s loptom) u duelu sa Stojanovićem i Babićem, foto: J. Grlić

Taman kada su se navijači Vojvodine ponadali da su stvari krenule u boljem smeru posle pobede nad Partizanom, usledio je hladan tuš.

Na stadionu u Čairu, Novosađani su, drugi put ove sezone, doživeli pravi potop u vidu poraza od 0:5, upravo rezultata kojim ih je savladala ekipa Radničkog. U prvom delu utakmice igrači iz najvećeg vojvođanskog grada su još i bili ravnopravan rival i na odmor su otišli uz minimalan zaostatak, posle nesrećnog i nespretnog autogola mladog Ranka Veselinovića. A onda, usledio je nastavak susreta i još četiri lopte završile su u mreži iza leđa golmana Voše Emila Rockova.

„Čestitam Radničkom na pobedi“, rekao je trener Vojvodine Aleksandar Veselinović.

„U ovom trenutku Nišlije su mnogo moćan klub i u tome ne možemo da im pariramo. Da je Real iz Madrida igrao protiv ovakvog Radničkog, ne bi mogao da mu parira. Borili smo se do dosuđenog penala u 56. minutu, a posle toga su moji igrači pukli i utakmica je bila rešena. Žao mi je što je na kraju bilo tih neprijatnih 0:5, ali moramo da idemo dalje...“

Nemali broj je onih zaljubljenika u crveno-bele boje novosadskog superligaša, koji su, kada su saznali ko će deliti pravdu na Čairu, pretpostavili kako će se utakmica razvijati i završiti. Petar Piper iz Čačka je još jednom demonstrirao sopstveno shvatanje suđenja, šta jesu, a šta nisu prekršaji, donoseći odluke koje su, po pravilu, išle naruku Nišlijama. Međutim, kada se utakmica završi s pet golova razlike, teško je raspravljati o suđenju i njegovom uticaju na krajnji ishod.

Ko zna u kojem smeru bi susret otišao, da je arbitar u 12. minutu pri vođstvu domaćina od 1:0, pokazao, a morao je po svemu to da učini, na belu tačku za Vojvodinu. Posle kombinacije Ezea i Zličića, ovaj drugi utrčao je u prazan prostor i tamo bio grubo zaustavljen. Umesto da upre na tačku koja označava 11 metara, delilac pravde dosudio je, valjda, nekakav nepostojeći ofsajd, to nikome ni sada nije jasno. Nedugo zatim pokazao je žuti karton Vinsentu Ezeu, ponovićemo reč - valjda, zbog prigovora, a onda je Aleksandar Veselinović iz igre povukao Nigerijca. Na pitanje zbog čega je to učinio, s prizvukom dvosmislenosti, odgovorio je kratko:

„Ponoviću, Radnički je mnogo moćan klub.“

U nastavku je sve koliko-toliko funkcionisalo što se Novosađana tiče, do penala u 56. minutu. Iako je lopta napustila kazneni prostor, Stanisavljević je pao posle borbe za poziciju s Avramovskim, a Piper je u svemu tome prepoznao nameru Novosađanina da na nedozvoljen način zaustavi, na samom uglu kaznenog prostora, igrača koji je išao od gola Vojvodine i u istom momentu pokazao na belu tačku. Dovoljno da se priča zaokruži. Potpuno rasterećeni domaćin i gost koji se praktično predao, uslovili su da Nišlije stignu do još dva lepa gola, aplauza navijača i velikog zadovoljstva njihovog trenera Dragana Antića.

„Odigrali smo, uz duel s Voždovcem, verovatno najbolju utakmicu u sezoni“, rekao je Antić.

„Pribojavao sam se Novosađana i njihove igre na kontre preko brzonogog Ezea, ali sve se dobro završilo. Zbog vrućine, valjda, nismo delovali najbolje u prvih 45 minuta, ali smo sve nadoknadili u nastavku. Ubeđen sam da ćemo dobiti i utakmice sa Spartakom i Napretkom i da ćemo se s pravom naći u evropskoj konkurenciji. Nepravedno bi bilo ne naglasiti činjenicu da su u timu “Reala s Nišave” veoma dobre partije pružili nekadašnji igrači Vojvodine, pre svih dvostruki strelac Siniša Babić, a onda i Aleksandar Stanisavljević, Dušan Mićić i Milan Pavkov.“

Pred Novosađanima je, s druge strane, u subotu još jedno teško iskušenje, jer im u goste dolazi novi prvak, tim Crvene zvezde. Biće to, međutim, prilika da odigraju rasterećeno, jer susret, osim borbe za prestiž, nema nikakav drugi značaj.

A. Predojević

Autor:
Pošaljite komentar
Voša stala u drugom poluvremenu, petarda Radničkog na Čairu

Voša stala u drugom poluvremenu, petarda Radničkog na Čairu

05.05.2018. 22:40 22:42