broken clouds
25°C
21.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Не без муке, фудбалери Војводине савладали Бачку (2:0)

20.08.2018. 08:33 08:52
Пише:
Извор: Ј. Грлић/ Радост Милана Ђурића по постизању водећег гола за Војводину

Утисак је да су се Новосађани прибојавали утакмице са Бачком, иако, наравно, то нико од њих јавно није рекао.

Разлог је једноставан: у прва четири кола црвено-бели нису успели да остваре победу и дуел с комшијама из Бачке Паланке у себи је доносио велики императив да упишу сва три бода. Када се нешто у спорту мора, познато је, до тога се стиже доста тешко и то су Новосађани на својој кожи осетили. Јесу имали иницијативу у првих 45 минута, јесу створили неколико лепих прилика, али мреже се нису њихале ни на једној страни. Тек у наставку Воша је, головима Ђурића и Езеа, напокон оверила тријумф, али, будимо искрени, могла је утакмица да крене и у другом, ко зна каквом смеру, да је у 63. минуту нападач Бачке Милан Макарић, уместо стативе, погодио гол.

- Још једном се потврдило да Бачка у овом првенству не личи на ону екипу из prеthodnе две-три сезоне - рекао је Александар Веселиновић, шеф стручног штаба Војводине. - Та екипа у prеthodnim првенственим дуелима победила је Спартак и ремизирала с Напретком и Чукаричким, дакле тимовима који припадају врху домаћег фудбала и није била у подређеном положају. Бачкопаланчани имају и “главу и реп”, настоје да играју фудбал и није с њима било лако да се игра и победи.


Ђурић: Заиста сам срећан

У 70. минуту утакмице Винсент Езе одиграо је повратну лопту до Милана Ђурића, који је фино нанишанио супротни угао и, ударцем по земљи, савладао веома доброг голмана Бачке Бојана Зоговића.

- Био је то мој првенац у дресу Војводине и заиста сам веома срећан због њега - рекао је Ђурић. - На нама је био велики притисак да коначно победимо у новој сезони, јер до сада смо имали проблема с реализацијом бројних прилика, а нисмо били ни миљеници спортске среће.  Када сам постигао гол, свима нам је пао камен са срца и драго ми је због нас самих, чланова стручног штаба и свих људи у клубу, који улажу велики рад да вратимо Вошу на место које јој припада у српском фудбалу. Свима њима посвећујем мој погодак и победу, уз наду и веру да ће у наставку сезоне све бити много боље - како наше игре, тако и резултати.

Стиже још новајлија?

Како ствари стоје, а судећи на основу прича које могу да се чују у добро обавештеним круговима блиским ФК Војводина, у току неколико наредних дана играчки фонд Новосађана могао би да постане богатији за још једног или двојицу фудбалера. Реч је о играчима који би у великој мери могли да појачају конкуренцију у везном реду и нападу и остаје да се види колико истине у најавама њихових долазака има.


У наставку су гости били бољи ривал у првих 20-так минута, а тек када су у игру у црвено-белом саставу ушли резервисти Дамјан Гојков и Немања Милојевић, ствари су по домаћина кренуле у пуно повољнијем, на крају и лепшем правцу. Ова двојица младића, утисак је, унели су до тада недостајућу страст у игру Војводине и покренули екипу на путу ка остварењу циља.

- Добро смо се припремили за утакмицу и у њу смо ушли онако како смо то и желели. Диктирали смо ритам, стварали прилике из игре и били агресивни и разноврсни, али нам се поновило то да смо на велики одмор отишли с резултатом 0:0. Због тога је некако и очекивано било да почетком другог дела игре дође до кризе у нашим редовима, која је била последица психолошког момента. Када се пропусте шансе, и када се то чини у континуитету, код играча се појави несигурност на пољу самопоуздања. Чињеница је да су момци који су у наставку ушли у игру, донели нешто ново, прецизније дозу агресије која нам је била неопходна. Самим тим, подигли су ниво квалитета игре и то и јесте оно што очекујем од фудбалера који улазе с клупе.

Последица су били голови искусног Ђурића и првенац у новој сезони Винсента Езеа, момка који је до сада пропустио да реализује већи број добрих прилика. Овог пута, међутим, асистирао је Ђурићу код првог, а сам искористио и поентирао сјајну акцију Милојевића и Фофане у 78. минуту.

- Ђурић је заслужио да затресе мрежу ривала, али исто тврдим и за Езеа. Учинили су то у тренуцима када се утакмица ломила и драго ми је због обојице. Езе је доста тешко проживљавао раније промашаје, али је, упркос томе, јако добро радио и, ево, то му се вратило. После првог гола смо живнули на психолошком плану и имали још неколико добрих прилика. Истина је да немамо превише разлога да славимо, јер Војводина је клуб у којем не сме да буде уљуљканости. Утакмицу ћемо морати да анализирамо, извучемо конкретне поуке и почнемо да се спремамо за наредни сусрет - додао је Александар Веселиновић.

А у следећој утакмици, на “Карађорђу” се игра дуел између Пролетера и Војводине, у којем ће црвено-бели номинално бити гости. Биће то лепа прилика да трибине буду лепо попуњене, јер после паузе дуге више од пола века, Новосађани ће бити у прилици да прате суперлигашки градски фудбалски дерби.

А. Предојевић

ФК Бачка: Недостатак среће и снага ривала

Желели су и планирали фудбалери Бачке да стадион “Карађорђе” у Новом Саду напусте непоражени. Аргументе су проналазили у више него добрим партијама које су приказивали у прва четири кола нове сезоне и чињеници да Војводина није најбоље отворила Суперлигу. Због свега тога су Бачкопаланчани храбро и мотивисано изашли на мегдан фаворизованом ривалу и до 70. минута имали жељени резултат.

- То је чињеница, али треба бити поштен и додати да нам није било лако у првих 45 минута - нагласио је Дејан Челар, шеф стручног штаба Бачке. - Домаћин је имао иницијативу и створио неколико прилика, контролишући утакмицу. Међутим, успели смо да се одбранимо и да на велики одмор одемо са за нас повољним резултатом 0:0.

У првих 20 минута наставка, гост је чак био сугестивнији ривал и створио неколико изгледних шанси да стигне до вођства. Међутим, нису их реализовали Младеновић, Мићић и Гаврић, а у 63. минуту је Милан Макарић погодио и стативу гола новосадске екипе.

- Добро смо деловали у тим тренуцима и само недостатак спортске среће спречио нас је да стигнемо до вођства. Онда је уследио погодак Ђурића, Војводина је повела и заслужено у наставку стигла до бодова. Мојим играчима немам шта да замерим, играли су храбро и добро, а сада почињемо да размишљамо о обавезама које су пред нама - зкључио је Челар.

П. А.

Аутор:
Пошаљите коментар