Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Ne bez muke, fudbaleri Vojvodine savladali Bačku (2:0)

20.08.2018. 08:33 08:52
Piše:
Izvor: J. Grlić/ Radost Milana Đurića po postizanju vodećeg gola za Vojvodinu

Utisak je da su se Novosađani pribojavali utakmice sa Bačkom, iako, naravno, to niko od njih javno nije rekao.

Razlog je jednostavan: u prva četiri kola crveno-beli nisu uspeli da ostvare pobedu i duel s komšijama iz Bačke Palanke u sebi je donosio veliki imperativ da upišu sva tri boda. Kada se nešto u sportu mora, poznato je, do toga se stiže dosta teško i to su Novosađani na svojoj koži osetili. Jesu imali inicijativu u prvih 45 minuta, jesu stvorili nekoliko lepih prilika, ali mreže se nisu njihale ni na jednoj strani. Tek u nastavku Voša je, golovima Đurića i Ezea, napokon overila trijumf, ali, budimo iskreni, mogla je utakmica da krene i u drugom, ko zna kakvom smeru, da je u 63. minutu napadač Bačke Milan Makarić, umesto stative, pogodio gol.

- Još jednom se potvrdilo da Bačka u ovom prvenstvu ne liči na onu ekipu iz prethodne dve-tri sezone - rekao je Aleksandar Veselinović, šef stručnog štaba Vojvodine. - Ta ekipa u prethodnim prvenstvenim duelima pobedila je Spartak i remizirala s Napretkom i Čukaričkim, dakle timovima koji pripadaju vrhu domaćeg fudbala i nije bila u podređenom položaju. Bačkopalančani imaju i “glavu i rep”, nastoje da igraju fudbal i nije s njima bilo lako da se igra i pobedi.


Đurić: Zaista sam srećan

U 70. minutu utakmice Vinsent Eze odigrao je povratnu loptu do Milana Đurića, koji je fino nanišanio suprotni ugao i, udarcem po zemlji, savladao veoma dobrog golmana Bačke Bojana Zogovića.

- Bio je to moj prvenac u dresu Vojvodine i zaista sam veoma srećan zbog njega - rekao je Đurić. - Na nama je bio veliki pritisak da konačno pobedimo u novoj sezoni, jer do sada smo imali problema s realizacijom brojnih prilika, a nismo bili ni miljenici sportske sreće.  Kada sam postigao gol, svima nam je pao kamen sa srca i drago mi je zbog nas samih, članova stručnog štaba i svih ljudi u klubu, koji ulažu veliki rad da vratimo Vošu na mesto koje joj pripada u srpskom fudbalu. Svima njima posvećujem moj pogodak i pobedu, uz nadu i veru da će u nastavku sezone sve biti mnogo bolje - kako naše igre, tako i rezultati.

Stiže još novajlija?

Kako stvari stoje, a sudeći na osnovu priča koje mogu da se čuju u dobro obaveštenim krugovima bliskim FK Vojvodina, u toku nekoliko narednih dana igrački fond Novosađana mogao bi da postane bogatiji za još jednog ili dvojicu fudbalera. Reč je o igračima koji bi u velikoj meri mogli da pojačaju konkurenciju u veznom redu i napadu i ostaje da se vidi koliko istine u najavama njihovih dolazaka ima.


U nastavku su gosti bili bolji rival u prvih 20-tak minuta, a tek kada su u igru u crveno-belom sastavu ušli rezervisti Damjan Gojkov i Nemanja Milojević, stvari su po domaćina krenule u puno povoljnijem, na kraju i lepšem pravcu. Ova dvojica mladića, utisak je, uneli su do tada nedostajuću strast u igru Vojvodine i pokrenuli ekipu na putu ka ostvarenju cilja.

- Dobro smo se pripremili za utakmicu i u nju smo ušli onako kako smo to i želeli. Diktirali smo ritam, stvarali prilike iz igre i bili agresivni i raznovrsni, ali nam se ponovilo to da smo na veliki odmor otišli s rezultatom 0:0. Zbog toga je nekako i očekivano bilo da početkom drugog dela igre dođe do krize u našim redovima, koja je bila posledica psihološkog momenta. Kada se propuste šanse, i kada se to čini u kontinuitetu, kod igrača se pojavi nesigurnost na polju samopouzdanja. Činjenica je da su momci koji su u nastavku ušli u igru, doneli nešto novo, preciznije dozu agresije koja nam je bila neophodna. Samim tim, podigli su nivo kvaliteta igre i to i jeste ono što očekujem od fudbalera koji ulaze s klupe.

Posledica su bili golovi iskusnog Đurića i prvenac u novoj sezoni Vinsenta Ezea, momka koji je do sada propustio da realizuje veći broj dobrih prilika. Ovog puta, međutim, asistirao je Đuriću kod prvog, a sam iskoristio i poentirao sjajnu akciju Milojevića i Fofane u 78. minutu.

- Đurić je zaslužio da zatrese mrežu rivala, ali isto tvrdim i za Ezea. Učinili su to u trenucima kada se utakmica lomila i drago mi je zbog obojice. Eze je dosta teško proživljavao ranije promašaje, ali je, uprkos tome, jako dobro radio i, evo, to mu se vratilo. Posle prvog gola smo živnuli na psihološkom planu i imali još nekoliko dobrih prilika. Istina je da nemamo previše razloga da slavimo, jer Vojvodina je klub u kojem ne sme da bude uljuljkanosti. Utakmicu ćemo morati da analiziramo, izvučemo konkretne pouke i počnemo da se spremamo za naredni susret - dodao je Aleksandar Veselinović.

A u sledećoj utakmici, na “Karađorđu” se igra duel između Proletera i Vojvodine, u kojem će crveno-beli nominalno biti gosti. Biće to lepa prilika da tribine budu lepo popunjene, jer posle pauze duge više od pola veka, Novosađani će biti u prilici da prate superligaški gradski fudbalski derbi.

A. Predojević

FK Bačka: Nedostatak sreće i snaga rivala

Želeli su i planirali fudbaleri Bačke da stadion “Karađorđe” u Novom Sadu napuste neporaženi. Argumente su pronalazili u više nego dobrim partijama koje su prikazivali u prva četiri kola nove sezone i činjenici da Vojvodina nije najbolje otvorila Superligu. Zbog svega toga su Bačkopalančani hrabro i motivisano izašli na megdan favorizovanom rivalu i do 70. minuta imali željeni rezultat.

- To je činjenica, ali treba biti pošten i dodati da nam nije bilo lako u prvih 45 minuta - naglasio je Dejan Čelar, šef stručnog štaba Bačke. - Domaćin je imao inicijativu i stvorio nekoliko prilika, kontrolišući utakmicu. Međutim, uspeli smo da se odbranimo i da na veliki odmor odemo sa za nas povoljnim rezultatom 0:0.

U prvih 20 minuta nastavka, gost je čak bio sugestivniji rival i stvorio nekoliko izglednih šansi da stigne do vođstva. Međutim, nisu ih realizovali Mladenović, Mićić i Gavrić, a u 63. minutu je Milan Makarić pogodio i stativu gola novosadske ekipe.

- Dobro smo delovali u tim trenucima i samo nedostatak sportske sreće sprečio nas je da stignemo do vođstva. Onda je usledio pogodak Đurića, Vojvodina je povela i zasluženo u nastavku stigla do bodova. Mojim igračima nemam šta da zamerim, igrali su hrabro i dobro, a sada počinjemo da razmišljamo o obavezama koje su pred nama - zključio je Čelar.

P. A.

Autor:
Pošaljite komentar