overcast clouds
21°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Квалификације за ЛЕ: Спартак домаћин Спарти на „Карађорђу”

25.07.2018. 23:07 23:12
Пише:
Извор: Дејан Керкез, фото: Ј. Грлић

После победе у двомечу са северноирским Колерајном, фудбалери Спартака Ждрепчеве крви сутра, 26. јула се налазе пред новим европским изазовом.

У госте Суботичанима, у првој утакмици 2. кола квалификација за Лигу Европе, долази реномирани тим Спарте из Прага, екипа с лепом репутацијом и фаворит у односу на клуб из Србије. Тако је барем на папиру, а терен, у овом случају новосадског “Карађорђа”, показаће да ли прогнозе одговарају реалном стању ствари.

„У овај дуел улазимо с позитивним очекивањима, али и свесни с каквим ривалом се састајемо“, рекао је Саво Павићевић, помоћник шефа стручног штаба Спартака ЖК Владимира Гаћиновића.

„Упознати смо с тиме колико је екипа из Прага квалитетна и јака и колико новца улаже у играче. Познајем лично неколицину фудбалера Спарте, јер сам у Црвеној звезди играо заједно с Гелором Кангом и Срђаном Плавшићем, док сам у Макабију био саиграч Израелца Тала Бен Хаима. Ипак, полажем велике наде у наше фудбалере и читав тим и очекујем да изборимо повољан резултат.“

Обавезно је на конференцији за медије било и подсећање на прошлогодишњу победу Црвене звезде над истим ривалом и у истом такмичењу.

„Звезда је велики клуб и у том тренутку била је јака и моћна. То је сада већ део историје, а нама је од пресудне важности то да у сусрет уђемо максимално јако, јер ћемо само на тај начин моћи да сачувамо наду у пролазак даље. Тим из Прага има сијасет одличних појединаца и не бих никога посебно да издвајам. Уз то, Спарта има план у игри и тачно се зна шта и ко у одређеном тренутку ради на терену, али и ми имамо доста информација о противнику и настојаћемо да их максимално искористимо.“

Капитен Суботичана Дејан Керкез такође је истакао да су његови саиграчи и он свесни снаге ривала.


Торбица: Увек желим да играм

Најискуснији првотимац Спартака ЖК Владимир Торбица (38), с нестрпљењем очекује сусрет са Чесима.

„Они који ме добро познају, посведочиће да се увек надам да ћу добити прилику да истрчим на терен и помогнем млађим саигрчима да стигну до жељеног резултата“, нагласио је Торбица.

„Спарта ће сигурно покушати да нам агресивним приступом смањи терен за игру, а на нама је да им на ту агресију одговоримо жестоким пресингом. Гости јесу фаворити, али фудбал је у питању и прогнозе често умеју да падну у воду. Нека тако буде и овог пут.“


„Знамо колико је чешки тим имао успеха на евро-сцени“, додао је Керкез.

„Међутим, имамо и ми наше планове, али да бисмо покушали да их спроведемо у дело, биће важно да максимално ангажовано и пуном снагом уђемо у утакмицу. Што се нас из одбране тиче, добро смо упознати с квалитетом нападача Спарте, који су веома квалитетни и опасни и који могу лако и брзо да се прилагоде различитим стиловима у офанзиви.“

Против Колерајна на трибинама “Карађорђа” било је тек око 2.000 гледалаца, а на питање да ли у четвртак може да их буде више, Керкез је одговорио:

„Наравно да очекујемо веће интересовање публике, јер је и Спарта много атрактивнији ривал. Надам се да ћемо имати лепу подршку и користим прилику да позовем љубитеље фудбала из Новог Сада, Суботице и осталих места, да буду уз нас и помогну нам да остваримо леп резултат.“

Утакмица Спартак ЖК - Спарта почиње у 20.45 часова, а преносиће је ТВ Аренаспорт 1. Улазнице искључиво за западну трибину продаваће се по цени од 300 динара.    

А. Предојевић

Тренер Пражана Павел Хапал: Очекујем рођендански поклон од играча

Некадашњи репрезентативац Чехословачке, после и Чешке, данашњи тренер Спарте из Прага Павел Хапал, оптимиста је пред дуеле са Суботичанима.

„Не познајем добро ривала, али смо кроз ТВ снимке скорашњих и ранијих утакмица успели да прочитамо његову игру“, рекао је Хапал.

„Уз то, као прави професионалци, изборићемо се с улогом фаворита и очекујем од мојих играча да победе и на тај начин ми дарују најлепши поклон за скорашњи рођендан. Уједно, чујем да ће сусрету присуствовати и око 130 наших навијача, па ћемо се потрудити да их обрадујемо тријумфом.“

Аутор:
Пошаљите коментар
Квалификације за ЛЕ: Спартак прошао Колерајн, следећа је Спарта

Квалификације за ЛЕ: Спартак прошао Колерајн, следећа је Спарта

19.07.2018. 22:41 09:38