Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Kvalifikacije za LE: Spartak domaćin Sparti na „Karađorđu”

25.07.2018. 23:07 23:12
Piše:
Izvor: Dejan Kerkez, foto: J. Grlić

Posle pobede u dvomeču sa severnoirskim Kolerajnom, fudbaleri Spartaka Ždrepčeve krvi sutra, 26. jula se nalaze pred novim evropskim izazovom.

U goste Subotičanima, u prvoj utakmici 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, dolazi renomirani tim Sparte iz Praga, ekipa s lepom reputacijom i favorit u odnosu na klub iz Srbije. Tako je barem na papiru, a teren, u ovom slučaju novosadskog “Karađorđa”, pokazaće da li prognoze odgovaraju realnom stanju stvari.

„U ovaj duel ulazimo s pozitivnim očekivanjima, ali i svesni s kakvim rivalom se sastajemo“, rekao je Savo Pavićević, pomoćnik šefa stručnog štaba Spartaka ŽK Vladimira Gaćinovića.

„Upoznati smo s time koliko je ekipa iz Praga kvalitetna i jaka i koliko novca ulaže u igrače. Poznajem lično nekolicinu fudbalera Sparte, jer sam u Crvenoj zvezdi igrao zajedno s Gelorom Kangom i Srđanom Plavšićem, dok sam u Makabiju bio saigrač Izraelca Tala Ben Haima. Ipak, polažem velike nade u naše fudbalere i čitav tim i očekujem da izborimo povoljan rezultat.“

Obavezno je na konferenciji za medije bilo i podsećanje na prošlogodišnju pobedu Crvene zvezde nad istim rivalom i u istom takmičenju.

„Zvezda je veliki klub i u tom trenutku bila je jaka i moćna. To je sada već deo istorije, a nama je od presudne važnosti to da u susret uđemo maksimalno jako, jer ćemo samo na taj način moći da sačuvamo nadu u prolazak dalje. Tim iz Praga ima sijaset odličnih pojedinaca i ne bih nikoga posebno da izdvajam. Uz to, Sparta ima plan u igri i tačno se zna šta i ko u određenom trenutku radi na terenu, ali i mi imamo dosta informacija o protivniku i nastojaćemo da ih maksimalno iskoristimo.“

Kapiten Subotičana Dejan Kerkez takođe je istakao da su njegovi saigrači i on svesni snage rivala.


Torbica: Uvek želim da igram

Najiskusniji prvotimac Spartaka ŽK Vladimir Torbica (38), s nestrpljenjem očekuje susret sa Česima.

„Oni koji me dobro poznaju, posvedočiće da se uvek nadam da ću dobiti priliku da istrčim na teren i pomognem mlađim saigrčima da stignu do željenog rezultata“, naglasio je Torbica.

„Sparta će sigurno pokušati da nam agresivnim pristupom smanji teren za igru, a na nama je da im na tu agresiju odgovorimo žestokim presingom. Gosti jesu favoriti, ali fudbal je u pitanju i prognoze često umeju da padnu u vodu. Neka tako bude i ovog put.“


„Znamo koliko je češki tim imao uspeha na evro-sceni“, dodao je Kerkez.

„Međutim, imamo i mi naše planove, ali da bismo pokušali da ih sprovedemo u delo, biće važno da maksimalno angažovano i punom snagom uđemo u utakmicu. Što se nas iz odbrane tiče, dobro smo upoznati s kvalitetom napadača Sparte, koji su veoma kvalitetni i opasni i koji mogu lako i brzo da se prilagode različitim stilovima u ofanzivi.“

Protiv Kolerajna na tribinama “Karađorđa” bilo je tek oko 2.000 gledalaca, a na pitanje da li u četvrtak može da ih bude više, Kerkez je odgovorio:

„Naravno da očekujemo veće interesovanje publike, jer je i Sparta mnogo atraktivniji rival. Nadam se da ćemo imati lepu podršku i koristim priliku da pozovem ljubitelje fudbala iz Novog Sada, Subotice i ostalih mesta, da budu uz nas i pomognu nam da ostvarimo lep rezultat.“

Utakmica Spartak ŽK - Sparta počinje u 20.45 časova, a prenosiće je TV Arenasport 1. Ulaznice isključivo za zapadnu tribinu prodavaće se po ceni od 300 dinara.    

A. Predojević

Trener Pražana Pavel Hapal: Očekujem rođendanski poklon od igrača

Nekadašnji reprezentativac Čehoslovačke, posle i Češke, današnji trener Sparte iz Praga Pavel Hapal, optimista je pred duele sa Subotičanima.

„Ne poznajem dobro rivala, ali smo kroz TV snimke skorašnjih i ranijih utakmica uspeli da pročitamo njegovu igru“, rekao je Hapal.

„Uz to, kao pravi profesionalci, izborićemo se s ulogom favorita i očekujem od mojih igrača da pobede i na taj način mi daruju najlepši poklon za skorašnji rođendan. Ujedno, čujem da će susretu prisustvovati i oko 130 naših navijača, pa ćemo se potruditi da ih obradujemo trijumfom.“

Autor:
Pošaljite komentar
Kvalifikacije za LE: Spartak prošao Kolerajn, sledeća je Sparta

Kvalifikacije za LE: Spartak prošao Kolerajn, sledeća je Sparta

19.07.2018. 22:41 09:38