broken clouds
18°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

(ФОТО) ВОЈВОДИНА ПОКАЗАЛА ЗУБЕ У БЕОГРАДУ Коначно крај негативног резултатског низа

02.09.2024. 12:57 13:27
Пише:
Извор: ФК Партизан/М. Тодоровић

Мало ко је Партизана икада надиграо у домаћим такмичењима као што је то Војводина урадила у првих 45 минута дербија седмог кола у Београду. Црно-бели практично нису ни излазили из свог казненог простора.

Прихватајући „врућ кромпир“, директно с ватре, тренер Немања Кртолица је за четири дана скрпио састав и кренуо у „немогућу мисију“, на чијем је завршетку дилема „пуковник или покојник“. Само мало спортске среће у завршници недостајало је за тријумфални расплет, попут оног пре три месеца, такође у Београду.

Игром без голова у дербију Војводина је оставила повољан утисак на терену и освојила један бод, утолико вреднији што је значио крај негативног резултатског низа.

-Неколико ситуација смо морали много боље да решимо – оценио је учинак своје екипе Кртолица. -  Нисмо то урадили, али морам да нагласим да смо емитовали добру енергију у већем делу дербија. Истина је да је та енергија спласнула у завршници, што је довољан разлог дубљој анализи која нам предстоји. У првом тренутку заиста не могу да пронађем прави одговор на то. У припреми утакмице радили смо на карактеру, на отклањању несигурности после неповољног резултатског низа и неповерења у сопствену вредност. Говорио сам да имамо најбоље играче на планети, који сигурно нису заборавили како се фудбал игра. Они су у Војводини зато што по својој индивидуалној вредности то и заслужују.


Честитке играчима

Тренер Немања Кртолица, упркос жалу за пропуштеном шансом за победу у дербију, честитао је играчима на храбрости да пуним капацитетом нападну Партизан на његовом терену.

-Када обучете дрес Војводине, на леђима је исписано ваше презиме. То је ваш код, то је тетоважа какву ни један тату мајстор не може да смилси. Бранећи свој фудбалски код браните и знамење клуба шампионске традиције, пресликан грбом с предње стране дреса - суштина је његове поруке играчима.


Војводинин први пут у овом првенству није примила гол. То јесте известан напредак, што се дефанзиве тиче. Међутим, није га ни постигла, упркос иницијативи и поседу, што намеће потребу хитног решавања празнине, настале изостанком повређеног Вукановића и рекордним трансфером Ивановића.  

 -Дерби је био захтеван, по мери, да видимо и оценимо колико јесмо на жељеном правцу – цени Кртолица. – Нисмо изгубили, мада су нас многи унапред били отписали. Нисмо ни победили и због тога жалим и жалићу, јер смо имали поуздану рачуницу да смо имали цео плен у џепу. Сада нам предстоји двонедељна пауза у такмичењу. Искористићемо је максимално за успешан повратак на Карађорђе. Радим као да сам на почетку пуног тренерског мандата, спреман да и у перспективи, као и у минулом периоду, будем на располагању управи, у облику у коме то руководство процени. Како год да буде, извесно је да неке ствари морају да се решавају у ходу, морамо да појачамо играчки кадар у преосталих две недеље прелазног рока. Партизан је у полувремену заменио тројицу играча, ми нисмо били у ситуацији да одговоримо на адекбатан начин јер немамо толики ростер. Морамо да чекамо 75. или 80. минут да мењамо. Мало смо у проблему са бонусима, одласком Ивановића. Али такву прилику за зараду клуб није ни могао нити смео да пропусти. Велики смо ми клуб, са предесдником који јако добро зна шта хоће и колико може, решићемо ми то.

Двонедељна пауза стиже по Вошу у правом тренутку. Игром у дербију враћено је пољуљано самопоуздање, изазвано кризом резултата. На спортском сектору је да до краја прелазног рока пронађе решење у шпицу напада, али и на челу стручног штаба. Кртолица или неко други, што пре, то боље и сврсисходније по колектив.

Партизан – Војводина 0:0

БЕОГРАД: Стадион Партизана, гледалаца 4.000, судија Милош Милановић (Ћуприја), жути картони: Ковач, Ђурђевић (Партизан), Кораћ, Бутеан (Војводина).

ПАРТИЗАН: А.Јовановић 8, Јурчевић 6, Мујакић 6, Калулу 6 (Северина 6,5), Ђурђевић 6, Захид 6 (Шћекић), Ариага 6, Зубаиру 6 (Трифуновић), Филиповић 6, Ковач 6 (Natho 6,5), Ђ.Јовановић 6 (Н.Николић 6,5).

ВОЈВОДИНА: Росић 7, Бутеан 6, Црномарковић 6,5, Кораћ 6, Барос 6, Петровић 6, Полетановић 6,5 (Медојевић), Радуловић 6 (Поповић), Величковић 6, Зади Сери 7 (Л.Николић), Савићевић 6 (Бамиделе).

L.Bakmaz

Аутор:
Пошаљите коментар