Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

(FOTO) VOJVODINA POKAZALA ZUBE U BEOGRADU Konačno kraj negativnog rezultatskog niza

02.09.2024. 12:57 13:27
Piše:
Izvor: FK Partizan/M. Todorović

Malo ko je Partizana ikada nadigrao u domaćim takmičenjima kao što je to Vojvodina uradila u prvih 45 minuta derbija sedmog kola u Beogradu. Crno-beli praktično nisu ni izlazili iz svog kaznenog prostora.

Prihvatajući „vruć krompir“, direktno s vatre, trener Nemanja Krtolica je za četiri dana skrpio sastav i krenuo u „nemoguću misiju“, na čijem je završetku dilema „pukovnik ili pokojnik“. Samo malo sportske sreće u završnici nedostajalo je za trijumfalni rasplet, poput onog pre tri meseca, takođe u Beogradu.

Igrom bez golova u derbiju Vojvodina je ostavila povoljan utisak na terenu i osvojila jedan bod, utoliko vredniji što je značio kraj negativnog rezultatskog niza.

-Nekoliko situacija smo morali mnogo bolje da rešimo – ocenio je učinak svoje ekipe Krtolica. -  Nismo to uradili, ali moram da naglasim da smo emitovali dobru energiju u većem delu derbija. Istina je da je ta energija splasnula u završnici, što je dovoljan razlog dubljoj analizi koja nam predstoji. U prvom trenutku zaista ne mogu da pronađem pravi odgovor na to. U pripremi utakmice radili smo na karakteru, na otklanjanju nesigurnosti posle nepovoljnog rezultatskog niza i nepoverenja u sopstvenu vrednost. Govorio sam da imamo najbolje igrače na planeti, koji sigurno nisu zaboravili kako se fudbal igra. Oni su u Vojvodini zato što po svojoj individualnoj vrednosti to i zaslužuju.


Čestitke igračima

Trener Nemanja Krtolica, uprkos žalu za propuštenom šansom za pobedu u derbiju, čestitao je igračima na hrabrosti da punim kapacitetom napadnu Partizan na njegovom terenu.

-Kada obučete dres Vojvodine, na leđima je ispisano vaše prezime. To je vaš kod, to je tetovaža kakvu ni jedan tatu majstor ne može da smilsi. Braneći svoj fudbalski kod branite i znamenje kluba šampionske tradicije, preslikan grbom s prednje strane dresa - suština je njegove poruke igračima.


Vojvodinin prvi put u ovom prvenstvu nije primila gol. To jeste izvestan napredak, što se defanzive tiče. Međutim, nije ga ni postigla, uprkos inicijativi i posedu, što nameće potrebu hitnog rešavanja praznine, nastale izostankom povređenog Vukanovića i rekordnim transferom Ivanovića.  

 -Derbi je bio zahtevan, po meri, da vidimo i ocenimo koliko jesmo na željenom pravcu – ceni Krtolica. – Nismo izgubili, mada su nas mnogi unapred bili otpisali. Nismo ni pobedili i zbog toga žalim i žaliću, jer smo imali pouzdanu računicu da smo imali ceo plen u džepu. Sada nam predstoji dvonedeljna pauza u takmičenju. Iskoristićemo je maksimalno za uspešan povratak na Karađorđe. Radim kao da sam na početku punog trenerskog mandata, spreman da i u perspektivi, kao i u minulom periodu, budem na raspolaganju upravi, u obliku u kome to rukovodstvo proceni. Kako god da bude, izvesno je da neke stvari moraju da se rešavaju u hodu, moramo da pojačamo igrački kadar u preostalih dve nedelje prelaznog roka. Partizan je u poluvremenu zamenio trojicu igrača, mi nismo bili u situaciji da odgovorimo na adekbatan način jer nemamo toliki roster. Moramo da čekamo 75. ili 80. minut da menjamo. Malo smo u problemu sa bonusima, odlaskom Ivanovića. Ali takvu priliku za zaradu klub nije ni mogao niti smeo da propusti. Veliki smo mi klub, sa predesdnikom koji jako dobro zna šta hoće i koliko može, rešićemo mi to.

Dvonedeljna pauza stiže po Vošu u pravom trenutku. Igrom u derbiju vraćeno je poljuljano samopouzdanje, izazvano krizom rezultata. Na sportskom sektoru je da do kraja prelaznog roka pronađe rešenje u špicu napada, ali i na čelu stručnog štaba. Krtolica ili neko drugi, što pre, to bolje i svrsishodnije po kolektiv.

Partizan – Vojvodina 0:0

BEOGRAD: Stadion Partizana, gledalaca 4.000, sudija Miloš Milanović (Ćuprija), žuti kartoni: Kovač, Đurđević (Partizan), Korać, Butean (Vojvodina).

PARTIZAN: A.Jovanović 8, Jurčević 6, Mujakić 6, Kalulu 6 (Severina 6,5), Đurđević 6, Zahid 6 (Šćekić), Ariaga 6, Zubairu 6 (Trifunović), Filipović 6, Kovač 6 (Natho 6,5), Đ.Jovanović 6 (N.Nikolić 6,5).

VOJVODINA: Rosić 7, Butean 6, Crnomarković 6,5, Korać 6, Baros 6, Petrović 6, Poletanović 6,5 (Medojević), Radulović 6 (Popović), Veličković 6, Zadi Seri 7 (L.Nikolić), Savićević 6 (Bamidele).

L.Bakmaz

Autor:
Pošaljite komentar