broken clouds
11°C
02.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0375
usd
105.0323
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Јако је фалио Иванић

(ФОТО, ВИДЕО) ЦРВЕНО-БЕЛИ ГРЕШКАМА У УБЕДЉИВ ПОРАЗ Утакмица другог кола фудбалске Лиге шампиона

01.10.2024. 23:16 23:25
Пише:
fudbal
Фото: Ilustracija/Tanjug/AP

Није Црвена звезда одиграла толико лошу утакмицу, колико то сведочи коначни резултат.

Београђани су се солидно носили с великим фаворитом у Милану, али су њихови одбрамбени играчи били широке руке, начинили велики број капиталних грешака и бољем исходу, и поред неколико прилика, пре свих младог Максимовића, нису могли да се надају. У пропустима су предњачили искусни Крунић, Спајић, Елшник, Дркушић, па и Сеол, а екипа квалитета италијанског првака, умела је то све да казни и стигне до убедљивог триумфа. 
 

Видело се од старта сусрета да су играчи Интера веома мотивисани, па су, тек што је кренуо 4. минут, после набачене лопте Чалханоглуа из слободног ударца, најспретнији пред Звездиним голом био Марко Арнаутовић и затресао мрежу иза леђа голмана Глазера. Међутим, помоћни арбитар сигнализирао је недозвољену позицију нападача Италијана, па је резултат остао 0:0.
 

Настојали су Београђани да, што је могуће више, успоре ритам сусрета, али их је у томе пореметио сјајан гол који је, у 11. минуту, постигао Хакан Чалханоглу. Елшник је пре тога био несмотрен и изгубио лопту, па начинио прекршај, а турски ас из Интера шутирао је у угао у којем је био Глазер, који није успео да заустави сјајно одмерен и прецизан ударац. Утисак је да је Израелац могао и морао боље да интервенише, али јечињеница била да семафор показивао резултат 1:0.
 

Први опасан налет ка голу Зомера извео је најмлађи играч на терену, 17-годишњи Андрија Максимовић. Најпре је пресекао један напад ривала, затим кренуо неколико корака, распалио по лопти са 18 метара, али је она отишла преко гола Интера. У 18. минуту поново се тресла мрежа Београђана, међутим, тада је Думфрис био у офсајду, да би, пет минута касније, Глазер зауставио више него опасан атак Мктаријана.
 

Од тројице штопера нашег првака, Насер Ђига био је изузетно расположен, али су Спајић и Дркушић допуштали да лопта често пролази кроз казнени простор и то је стварало доста потенцијалних опасности по Звездин гол. 

Уочљив је био изостанак повређеног Мирка Иванића, али је голобради Максимовић стварао доста проблема својим чуварима, па је у 29. минуту поново одлично шутирао, још једном замало непрецизно. 
 

У 39. минуту велику грешку направио је Звездин капитен Спајић, изгубио лопту као последњи играч одбране, после које се Мктаријан поново нашао у шанси, али је слабо шутирао. Три минута касније, Силас се нашао у прилици, успео је да шутира, али и да погоди одлично постављеног Зомера. У надокнади, Олањинка је дотурио лопту до Елшника, али је Словенац није најбоље захватио.
 

Наставак сусрета донео је притисак Београђана на гол домаћина, па је у 48. минуту једна одбијена лопта у руку погодила Мктаријана у казненом простору, али пенала није било. Ритам је био јачи него у првих 45 минута, а Звезда је показала да ће покушати све што је у њеној моћи, не би ли некако стигла до изједначења. 


 

 

 Нажалост, у 59. минуту кикснуо је Раде Крунић, изгубио лопту на линији свог шенаестерца, прихвато је Тареми, видео усамљеног Марка Арнаутовића, а искусном стрелцу није било тешко да по други пут савлада Глазера. Могао је, срећом није, у 61. минуту још једном Арнаутовић да буде стрелац, али је Глазер тада добро интервенисао, баш као и минут касније, када је сјајно одбранио чист „зицер“ Аугусту.
 

 

У 62. минуту још једном је Максимовић био у доброј ситуацији да савлада Зомера, али је искусни Швајцарац зауставио његов ударац. После неколико измена у оба тима, у 71. минуту београдска екипа још једном је кардинално погрешила, учинио је то капитен Спајић, изгубивши лопту као последњи играч одбране, па Лаутару Мартинезу није било тешко да постигне трећи погодак за своју екипу.
 

Разиграо се италијански првак, низале су се његове акције, а у 77. минуту, Вања Дркушић саплео је Лаутара Мартинеза. Судија Цвајер оправдано је показао на белу тачку. Потрајала је пауза, после које је Тареми био сигуран екзекутор и Интер је повео с убељивих 4:0.
 

До краја је могао Илић, после додавања Радоњића, да постигне почасни гол за свој тим, али је погодио само спољњи део мреже.
 

А. Предојевић 
 

 

Интер – Црвена звезда 4:0 (1:0)
 

МИЛАНО: Стадион „Сан Сиро“, гледалаца: 75.000. Судија: Феликс Цвајер (Немачка). Стрелци: 1:0 – Чалханоглу у 11. 2:0 – Аранутовић у 59. Мартинез у 71. 4:0 – Тареми (из пенала) у 81. Жути картони: Мктаријан, Де Фрај (Интер), Елшник (Ц. звезда).
 

ИНТЕР: Зомер 7 – Павар 7, Де Фрај 7 (Аћерби 7), Бастони 7 (Бисек 7) – Думфрис 7, Зјелински 7,5, Чалханоглу 8 (Аслани 7), Мктаријан 7 (Фратези 7), Аугусто 7 – Тареми 7,5, Арнаутовић 7 (Мартинез 8).
 

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Глазер 6,5 – Сеол 5,5, Спајић 5, Дркушић 5,5 (Родић -), Ђига 7 – Крунић 5 (Далсио -), Елшник 5 – Силас 6 (Радоњић 5,5), Максимовић 7 (Илић 5,5), Олањинка 5,5 – Ендиај 6 (Дуарте 6).
 

Извор:
Дневник
Аутор:
Пошаљите коментар
(ВИДЕО) Крај утакмице: ЦРВЕНА ЗВЕЗДА покушавала, ИНТЕР показао класу и постизао голове УБЕДЉИВ ПОРАЗ ЦРВЕНО-БЕЛИХ ОД 4:0 НА МЕАЦИ

УЖИВО

лига шампиона

(ВИДЕО) Крај утакмице: ЦРВЕНА ЗВЕЗДА покушавала, ИНТЕР показао класу и постизао голове УБЕДЉИВ ПОРАЗ ЦРВЕНО-БЕЛИХ ОД 4:0 НА МЕАЦИ

01.10.2024. 19:53 23:13