Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Jako je falio Ivanić

(FOTO, VIDEO) CRVENO-BELI GREŠKAMA U UBEDLJIV PORAZ Utakmica drugog kola fudbalske Lige šampiona

01.10.2024. 23:16 23:25
Piše:
fudbal
Foto: Ilustracija/Tanjug/AP

Nije Crvena zvezda odigrala toliko lošu utakmicu, koliko to svedoči konačni rezultat.

Beograđani su se solidno nosili s velikim favoritom u Milanu, ali su njihovi odbrambeni igrači bili široke ruke, načinili veliki broj kapitalnih grešaka i boljem ishodu, i pored nekoliko prilika, pre svih mladog Maksimovića, nisu mogli da se nadaju. U propustima su prednjačili iskusni Krunić, Spajić, Elšnik, Drkušić, pa i Seol, a ekipa kvaliteta italijanskog prvaka, umela je to sve da kazni i stigne do ubedljivog triumfa. 
 

Videlo se od starta susreta da su igrači Intera veoma motivisani, pa su, tek što je krenuo 4. minut, posle nabačene lopte Čalhanoglua iz slobodnog udarca, najspretniji pred Zvezdinim golom bio Marko Arnautović i zatresao mrežu iza leđa golmana Glazera. Međutim, pomoćni arbitar signalizirao je nedozvoljenu poziciju napadača Italijana, pa je rezultat ostao 0:0.
 

Nastojali su Beograđani da, što je moguće više, uspore ritam susreta, ali ih je u tome poremetio sjajan gol koji je, u 11. minutu, postigao Hakan Čalhanoglu. Elšnik je pre toga bio nesmotren i izgubio loptu, pa načinio prekršaj, a turski as iz Intera šutirao je u ugao u kojem je bio Glazer, koji nije uspeo da zaustavi sjajno odmeren i precizan udarac. Utisak je da je Izraelac mogao i morao bolje da interveniše, ali ječinjenica bila da semafor pokazivao rezultat 1:0.
 

Prvi opasan nalet ka golu Zomera izveo je najmlađi igrač na terenu, 17-godišnji Andrija Maksimović. Najpre je presekao jedan napad rivala, zatim krenuo nekoliko koraka, raspalio po lopti sa 18 metara, ali je ona otišla preko gola Intera. U 18. minutu ponovo se tresla mreža Beograđana, međutim, tada je Dumfris bio u ofsajdu, da bi, pet minuta kasnije, Glazer zaustavio više nego opasan atak Mktarijana.
 

Od trojice štopera našeg prvaka, Naser Điga bio je izuzetno raspoložen, ali su Spajić i Drkušić dopuštali da lopta često prolazi kroz kazneni prostor i to je stvaralo dosta potencijalnih opasnosti po Zvezdin gol. 

Uočljiv je bio izostanak povređenog Mirka Ivanića, ali je golobradi Maksimović stvarao dosta problema svojim čuvarima, pa je u 29. minutu ponovo odlično šutirao, još jednom zamalo neprecizno. 
 

U 39. minutu veliku grešku napravio je Zvezdin kapiten Spajić, izgubio loptu kao poslednji igrač odbrane, posle koje se Mktarijan ponovo našao u šansi, ali je slabo šutirao. Tri minuta kasnije, Silas se našao u prilici, uspeo je da šutira, ali i da pogodi odlično postavljenog Zomera. U nadoknadi, Olanjinka je doturio loptu do Elšnika, ali je Slovenac nije najbolje zahvatio.
 

Nastavak susreta doneo je pritisak Beograđana na gol domaćina, pa je u 48. minutu jedna odbijena lopta u ruku pogodila Mktarijana u kaznenom prostoru, ali penala nije bilo. Ritam je bio jači nego u prvih 45 minuta, a Zvezda je pokazala da će pokušati sve što je u njenoj moći, ne bi li nekako stigla do izjednačenja. 


 

 

 Nažalost, u 59. minutu kiksnuo je Rade Krunić, izgubio loptu na liniji svog šenaesterca, prihvato je Taremi, video usamljenog Marka Arnautovića, a iskusnom strelcu nije bilo teško da po drugi put savlada Glazera. Mogao je, srećom nije, u 61. minutu još jednom Arnautović da bude strelac, ali je Glazer tada dobro intervenisao, baš kao i minut kasnije, kada je sjajno odbranio čist „zicer“ Augustu.
 

 

U 62. minutu još jednom je Maksimović bio u dobroj situaciji da savlada Zomera, ali je iskusni Švajcarac zaustavio njegov udarac. Posle nekoliko izmena u oba tima, u 71. minutu beogradska ekipa još jednom je kardinalno pogrešila, učinio je to kapiten Spajić, izgubivši loptu kao poslednji igrač odbrane, pa Lautaru Martinezu nije bilo teško da postigne treći pogodak za svoju ekipu.
 

Razigrao se italijanski prvak, nizale su se njegove akcije, a u 77. minutu, Vanja Drkušić sapleo je Lautara Martineza. Sudija Cvajer opravdano je pokazao na belu tačku. Potrajala je pauza, posle koje je Taremi bio siguran ekzekutor i Inter je poveo s ubeljivih 4:0.
 

Do kraja je mogao Ilić, posle dodavanja Radonjića, da postigne počasni gol za svoj tim, ali je pogodio samo spoljnji deo mreže.
 

A. Predojević 
 

 

Inter – Crvena zvezda 4:0 (1:0)
 

MILANO: Stadion „San Siro“, gledalaca: 75.000. Sudija: Feliks Cvajer (Nemačka). Strelci: 1:0 – Čalhanoglu u 11. 2:0 – Aranutović u 59. Martinez u 71. 4:0 – Taremi (iz penala) u 81. Žuti kartoni: Mktarijan, De Fraj (Inter), Elšnik (C. zvezda).
 

INTER: Zomer 7 – Pavar 7, De Fraj 7 (Aćerbi 7), Bastoni 7 (Bisek 7) – Dumfris 7, Zjelinski 7,5, Čalhanoglu 8 (Aslani 7), Mktarijan 7 (Fratezi 7), Augusto 7 – Taremi 7,5, Arnautović 7 (Martinez 8).
 

CRVENA ZVEZDA: Glazer 6,5 – Seol 5,5, Spajić 5, Drkušić 5,5 (Rodić -), Điga 7 – Krunić 5 (Dalsio -), Elšnik 5 – Silas 6 (Radonjić 5,5), Maksimović 7 (Ilić 5,5), Olanjinka 5,5 – Endiaj 6 (Duarte 6).
 

Izvor:
Dnevnik
Autor:
Pošaljite komentar
(VIDEO) Kraj utakmice: CRVENA ZVEZDA pokušavala, INTER pokazao klasu i postizao golove UBEDLJIV PORAZ CRVENO-BELIH OD 4:0 NA MEACI

UŽIVO

лига шампиона

(VIDEO) Kraj utakmice: CRVENA ZVEZDA pokušavala, INTER pokazao klasu i postizao golove UBEDLJIV PORAZ CRVENO-BELIH OD 4:0 NA MEACI

01.10.2024. 19:53 23:13