БЕЛГИЈА НАДИГРАЛА РУМУНИЈУ И УПИСАЛА ВАЖНА ТРИ БОДА: Лукакуу поново поништен гол (ВИДЕО)

Фудбалери Белгије после добре партије успели су да победе Румунију и да се поново укључе у борбу за пролаз у осмину финала.
s
Фото: Tanjug (AP Photo/Martin Meissner)

Шансу нису изгубили ни Румуни, који такође имају три бода, као и остале две репезентације у Ф групи Словачка и Украјина.   

Само што је утакмица почела Белгијанци су повели. Лукаку је повратном лоптом пронашао Тилеманса, који је са двадесетак метара снажним ударцем погодио десни доњи угао. Овој гол као да је дао крила „црвеним дјаволима“ који су наставили са нападима, али су сувише солирали, па су Румуни успевали да отклоне опасност. Нападали су и Румуни и то из контри, али ни они нису били присебни у завршници.

 И наставку меча Белгијанци су били бољи, нападали стезали обруч испред гола Нице, али су се Румуни добро бранили. Наравно, све се вртело око Лукакуа, који је после једне контре убаци лопту у мрежу, али после ВАР промена погодак је проништен, јер се нападач „црвених ђавола“ нашао у офсајд позицији. Ово је био трећи поништен погодак Лукакуа на првенству.

 А у контра нападу Румуни су могли до изједначења, Ман је побегао својим чуварима, али је Кастелс смањио угао и успео да одбрани неугодан ударац. Дестак минута касније Белгиојанци су постигли и други погодак. Голман Кастелц је сјајно „дегажирао“ лопту која је прелетела одбранбене играче Румуније, и дошла до Кевина де Брујнеја који био бржи од голмана Нице и врхом копачке убацио лопту у мрежу.

Белгија – Румунија 2:0 (1:0)

КЕЛН: Рајненерги стадион, гледалаца 50.000, судија: Марчињак (Пољска), стрелци: Тилеманс у 2. и Де Брујне у 80. минуту. Жути картони: Лукебакио (Белгија), Банку, М. Марин (Румунија).

БЕЛГИЈА: Кастелс 7 – Кастањ 7, Фаес 6,5, Фертонген 7- Тилеманс 7, Онана 6,5, Теат 6 (Дебаст) - Де Брујне 7,5, Лукебакио 6 (Тросар) - Доку 7 (Караско), – Лукаку 7.

РУМУНИЈА: Ница 7- Банку 6, Бурка 6, Драгушин 7, Рациу 6 (Флореску) – М. Марин6,5 (Хаџи) – Михаила 6 (Олалу), Станчиу 6,5, Р. Марин 6,5, Ман 7 – Драгуш 6,5 (Алибек).

 Г. Ковач    

 

Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.0324
Најновије вести