РУМУНИ КОНТРАМА РАЗБИЛИ УКРАЈИНЦЕ у првој утакмици Д групе на ЕУРУ (ВИДЕО)

Репрезентација Румуније је доста лако дошла до победе у сусрету са Украјинцима, мада су Мудрик и другови имали више лопту у својим ногама, али нису опасније запретили.
1
Фото: Tanjug (AP Photo/Ariel Schalit)

Насупрот њима Румуни су били много конкретнији, нападали су контрама и три пута погодили мрежу доста несигурног Луњина.

Ништа се није догађало све до 29. минута у Минхену, додуше, Украјинци су имали лагану инцијативу и много више додавања, а онда после грешке голмана Луњина, Румуни су повели. Матвијенко је кратко вратио лопту Луњину, који  се збунио и лоше испуцао лопту, која је дошла до усамљеног Станчуа, који је са двадесетак метара погодио десни горњи угао.

Само неколико минута касније Станчу је за мало постигао и други погодак, овог пута покушао је директно из корнера и погодио пречку.

 Друго полувреме почело је у знатно бржем ритму, напади су се смењивали, а Румуни су у 53. минуту постигли и други погодак. После контре лопта је дошла до Развана Марина, који није оклевао, шутирао је са 25 метара и изненадио Луњина, којем је лопта прошла испод руке и завршила у десном доњем углу.Само три минута касније Румуни су постигли и трећи погодак. Ман се после корнера ушетао готово до петерца и упослио Фрагуша, који је неометан са три метра погодио мрежу.

 Покушавали су Украјнци да пробију бедем Румуна, а први озбиљнији шут према голу имали су тек у 73. минуту, када је тукао Циганков са двадесетак метара али је Нита уз мало проблема успео да заустави шут. Имао је  у последњим минутима  прилику и Мудрик, али је тукао преко гола. 

Румунија – Украјина 3:0 (1:0)

МИНХЕН: Алијанц арена, гледалаца 76.000, судија: Ниберг (Шведска), стрелци: Станчу у 29.  Разван Марину 63. и Драгуш у 66. минуту.Жути картон: Р. Марин (Румунија),  Конопља (Украјина).  

РУМУНИЈА: Нита  7- Ратију 6,5 Драгушин 7, Бурша 7, Банчу 7 -  М. Марин 6,5 (Рус) – Ман 7 (Хаџи), Р. Марин 7, Станчу (Ракоицан) 7,5, Коман 6,5 (Михаилу) – Драгуш  6,5 (Пушкаш).

УКРАЈИНА: Луњин 5,5- Зинченко , 6 Матвијенко 5,5, Забарњи 8 (Јармоленко), Конопља 6 (Тимчик) – Шапаренко 5,5 (Јарамчук), Степаненко 6 (Бразко) – Мудрик 6,5, Судаков 6 (Малиновски), Циганков 6– Довбик 6,5.

Г. Ковач

 

Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.0371
Најновије вести