СЛОВАЦИ ШОКИРАЛИ БЕЛГИЈАНЦЕ: Шранц херој, Лукаку трагичар

Фудбалери Словачке савладали су Белгију са 1:0 у другом мечу групе Е на Европском првенству у Немачкој.
УЕФА
Фото: УЕФА

Белгијанци су одлично почели меч, имали су неколико одличних шанси, а затим су потпуно неочекивано примили гол. Жереми Доку је додао лопту у ноге противнику, а Словаци су искористили поклон преко крилног нападача Ивана Шранца. Желели су „црвени-ђаволи" брзо до преокрета, али нмису били ни сенка оне екипе на коју су заљубљеници у фудбал навикли. С друге стране Словачка је ношена подршком навијача и голом више играла храбро, и мало је фалило да на одмор оду са осетнијом предношћу.

Кренули су Белгијанци одлучно у другом полувремену, стигли су и до гола преко Лукакуа, али је славље морало да сачека пошто је поништен због офсајда. Ређале су се шансе црвених као на траци, али су Словаци одолевали. Нису се предавали Белгијанци, али баш нису имали среће. Поново је Лукаку савладао Дубравку, али је турски арбитар Мелер поново оправдано поништио погодак пошто је асистент Опенда играо руком.

В. Гвозденовић

Белгија - Словачка 0: 1 (0:1)

ФРАНКФУРТ: Дојче Банк парк. Судија: Халил Умут Мелер (Турска). Стрелац: Шранц у 7. минуту за Словачку. Жути картони: Мангала, Лукебакијо (Белгија), Шранц (Словачка).

БЕЛГИЈА: Костелс 7, Кастање 6,5, Фаез 6, Дебаст 6,5, Караско 6,5 (од 84. Лукебакијо), Мангала 5,5 (од 58. Бакајоко), Онана 6, Доку 6 (од 83. Опенда), Тросар 5,5 (од 74. Тилеманс), Де Брујне 6, Лукаку 7,5.

СЛОВАЧКА: Дубравка 7, Шкринијар 7, Ханцко 7, Вавро 6,5, Пекарик 6, Куцка 6,5, Лоботка 6,5, Дуда 6 (од 94. Оберт), Хараслин 6 (од 70. Суслов), Боженик 6 (од 70. Стрелец), Шранц 7,5 (од 81. Дуриш).

 

Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.0371
Најновије вести