Сладолед? Нека, хвала!
С лепшим временом, своје фрижидере су напуниле и отвориле sladolеyijе на новосадским улицама.
И овде не мислим на сладолед на штапићу, већ онај на кугле, што стављате у обичан и сладак корнет или картонску чинију.
Не знам да ли сте приметили, макар у пролазу, али кугла сладоледа, дакле – залеђена смеса с додатом одређеном аромом, сада кошта минимум 80 динара, а може се, на елитнијем месту, и то мања, наћи и за 120 динара!
Недавно сам чула и да онај „руменко”, који је коштао тридесетак динара, сада стаје 130 динара, али како се нисам лично уверила у овакав ексцес, не могу да тврдим да је информација тачна. Међутим, како се јесам уверила у „куглу за евро”, вала, све је могуће!
Океј, слажем се, све је поскупело – од млека и прашкова од којих се прави сладолед, струје која служи за његово мућење и хлађење, па преко горива за транспорт потребних састојака или финалног производа, све до хране за музне краве. И тако даље, и тако даље, па ми је и жеља за освежењем у корнету још даља!
И, јесте ли за сладолед ових дана? Ове године?
Леа Радловачки