Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Првомајски роштиљ скупљи него лане

26.04.2017. 08:39 08:48
Пише:
Фото: Дневник (Радивој Хаџић)

Ближи се Празник рада, 1. мај, и незаобилазно роштиљање у природи, па се ваља припремити за празничну гозбу. Како трговци у месарама кажу, роштиљско месо је поскупело у односу на прошлу годину, а као разлог наводе слабу понуду на тржишту.

Ипак, многи Новосађани још увек не журе у куповину и нису узели све неопходне намирнице па ће то учинити крајем недеље или на дан празника.

По речима месара Дејана С, месо је поскупело 60-70 динара и то пре неколико дана.

“Купци још увек нису пазарили месо за 1. мај, зато што је још увек рано па ће то учинити крајем седмице“, наводи Дејан С.

Килограм ћевапа се креће од 450 динара, а роштиљске кобасице стају 440 динара. Пљескавице се могу купити од 400 до 450 динара килограм, а ражњићи су око 300. Свињски бут је око 550 динара килограм, а свињски каре око 430. Пилећа крилца су 300 динара килограм, а пилећи филе се креће од 490 до 700.


Реквизити за излет у природи

Рекети за бадминтон и две лоптице се на пијаци могу купити по 300 динара. Карте за играње су од 80 до 100 динара, док лопте коштају од 100 до 150 динара. Ћебе од лаганог материјала идеално за излет у природи на пијаци кошта 500 динара, а у неким радњама је око 700.


Уз добар роштиљ увек пашу добра салата и пиће. Килограм купуса на градским пијацама се може пазарити за 80 динара, а главица зелене салате се може купити по 30-40 динара. Килограм парадајза је 250 динара, а краставца од 100 до 120. Гајба домаћег пива у радњама кошта од 900 до 1.200 динара. Сокови се крећу од 80 динара па навише, а ракија је од 500 до 2.000 динара.

Како каже трговкиња Славица Т, купци су већ узели неопходан огрев за роштиљање, а цене су приступачније него иначе.

“Решетка за роштиљ кошта 500 динара, а сет за припрему роштиља је 1.000 динара и обично то суграђани узимају последњих дана“, каже Славица Т.

Приступачне цене прибора за роштиљ, ћумура и брикета се могу пронаћи, како на пијаци, тако и у појединим маркетима. Три килограма ћумура се креће од 200 до 300 динара на градским пијацама, а у неким трговинским ланцима се може наћи и за мање од 200 динара. Брикети за роштиљ исте тежине стају до 300 динара, а коцке за потпалу су од 100 до 120 динара. Машице разних величина се крећу од 180 до 500 динара, а четка за чишћење роштиља је 500 динара.

Ј. Р.

Пише:
Пошаљите коментар
Дани лесковачког роштиља

Дани лесковачког роштиља

20.09.2016. 22:14 09:06