broken clouds
-1°C
25.11.2024.
Нови Сад
eur
116.9977
usd
111.7457
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Представљен гастро-туристички водич „Укуси Војводине“

14.05.2019. 19:56 19:59
Пише:
Фото: Промоција укуса Војводине у хотелу „Путник” фото: Б. Павковић

Промоција домаћих произвођача хране и пића „Фруштук с укусима Војводине“ одржана је у хотелу „Путник“.

Том приликом представљен је гастро-туристички водич „Укуси Војводине“ и одржан панел на тему унапређења понуде домаћих производа и војвођанске традиционалне кухиње, креирања нових производа и улоге гастрономије у креирању туристичког производа неке дестинације.

– Фестивал „Укуси Војводине“ прошле године је одржан други пут, а ми смо веома задовољни с обзиром на чињеницу да је ођек велики, не само у Војводини него и у региону, као и због наших произвођача и тог ефекта који смо желели да постигнемо – истакла је менаџерка пројекта „Укуси Војводине“ Јадранка Бељан Балабан. – Желимо да прикажемо да наша, војвођанска кухиња, завређује значајно место, не само на карти Србије него и Европе и света.

То је туризам, развој и пут – да човек поједе и попије квалитетно, ужива и са неког места понесе јаку емоцију која ће га увек ту вратити (Саша Мишић)

На основу путничког искуства знамо да, било где да се нађемо, осим предела који остају у сећању, оно што памтимо јесу прави укуси и мириси, те свако од нас из те земље понесе нешто што ће му помоћи да мало продужи осећај сећања. Због тога сматрам да ће и овај наш гастро-водич бити користан свима који дођу.

Гастро-водич „Укуси Војводине“ представља круну истоименог пројекта и фестивала, а резултат је обиласка више од 200 ресторана, чарди и салаша, као и потраге за најбољим јелима и производима нашег поднебља.

– Мислим да је то добар приказ како се ради стручно, а при­ближена је народу буквално цела Војводина, као својеврсни шарени ћилим, проткан укусима и мирисима – нагласио је водитељ кулинарских емисија и инструктор система „Хореца“ Саша Мишић. – У избору домаћих производа и на овим просторима све етничке групе су изузетно квалитетно и садржајно оставиле свој печат.

На југу Србије мало се зна о овом региону, а приручник „Укуси Војводине“ све ће приказати на најбољи могући начин. Уз његову помоћ, лакше ћете доћи до доброг укуса у специфичном ресторану, а познато је да сваки ресторан има свој специјалитет за који ће сазнати само они који сврате. Након тога иду и корак даље, желеће да сазнају за остале садржаје. То је туризам, развој и пут – да човек поједе и попије нешто квалитетно, ужива и са неког места понесе јаку емоцију која ће га увек ту вратити. Управо ту емоцију створили сте овим описом.

        Б. Павковић

Пише:
Пошаљите коментар
УКУСИ ВОЈВОДИНЕ Од здраве хране до најкалоричнијих посластица

УКУСИ ВОЈВОДИНЕ Од здраве хране до најкалоричнијих посластица

08.09.2018. 15:23 15:36
„Укуси Војводине” – фестивал хране за викенд у Лиманском парку

„Укуси Војводине” – фестивал хране за викенд у Лиманском парку

05.09.2018. 20:32 20:34
Укуси Војводине у Лиманском парку: Дводневни празник укуса

Укуси Војводине у Лиманском парку: Дводневни празник укуса

04.09.2018. 14:34 14:59