ИТ СВЕТ

Економија / ИТ свет Ако кружите градом у потрази за паркингом ИМА НАДЕ: Ова мрежа СКРАЋУЈЕ КРУЖЕЊЕ УЛИЦАМА и пропратни АРСЕНАЛ ПСОВКИ
Позивамо вас у помоћ за тестирање WhereToPark апликације, гласила je порука на Линкедину.
Економија / ИТ свет ШТА СРБИ КУПУЈУ НА АЛИЕКСПРЕСУ: На листи су камере и дронови, ЕВО ШТА ЈЕ ЈОШ НА СПИСКУ
Ако вас знатижеља одведе на Алиекспрес, можете бити сигурни да ћете сате провести у разгледању ствари које су на продају на највећем малопродајном сајту на свету.
Економија / ИТ свет АМАЗОН ЗА ДОСТАВУ КОРИСТИ ДРОНОВЕ, АЛИ... Не ваља на врућем, не ваља по киши, по мраку
Иако је као идеја употреба дронова за доставу поште и пакета одлична, реализација је наишла на неколико неочекиваних препрека. Међу њима је једна метеоролошка.
Економија / ИТ свет ХОЋЕМО ЛИ ГЛЕДАТИ ЈОШ ЈЕДНУ СЕОБУ Куда ће амерички тиктокери
После озбиљних навода да ће Сједињене Америчке Државе укинути својим грађанима приступ ТикТоку, многе компаније које су се усмериле на објављивање сличног садржаја покушавају да привуку кориснике, нарочито инфлуенсере, на своју страну.
Економија / ИТ свет ПРОПАДАЊЕ КРОЗ ПУКОТИНЕ, ЦЕВИ КОЈЕ ПРОПУШТАЈУ, ПОЛОМЉЕНИ СТЕПЕНИЦИ... Ево какав је положај жена у ИТ индустрији
Јесте ли чули за „стаклени плафон“, пропадање кроз пукотине, пукнуте цеви и поломљене степенике? Не није у питању речник српске грађевинске индустрије, већ појмови који означавају положај жена у бизнис секторима.
Photo
Економија / ИТ свет ЗА ВЕШТАЧКУ ИНТЕЛИГЕНЦИЈУ ПОТРЕБНА САМО ПРАВИЛНА НАРЕДБА Програми праве реалистичне фотографије или УМЕТНИЧКА ДЕЛА
Аи генератори уметности, попут ДАЛЛ-Е, направили су значајне кораке у последње време, нудећи невероватне могућности, попут стварања реалистичних фотографија или уметности која личи на људска дела.
Економија / ИТ свет НОВА ПРЕВАРА НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА Скачући с мреже на мрежу, праваранти краду профиле инфлуенсерима
Последњих неколико месеци на интернету су се појавили разни преваранти, скачући са једне на другу друштвену мрежу. Како све више наших људи слободно време проводи на ТикТоку, не чуди да су се и тамо запатили.
Економија / ИТ свет АКО СТЕ ИНФЛУЕНСЕР НА THREADS-У, МОЖДА ЋЕТЕ СЕ ОПАРИТИ Мета популарнима нуди новац
Мета нуди неким креаторима хиљаде долара ако постану вирални на Threads-у. Исплате су део новог програма бонуса само на позив који награђује креаторе који користе Метину најновију апликацију.
Економија / ИТ свет ХРАБРО СРЦЕ ПРОИЗВОЂАЧКО Аутономно возило тестирано усред хаоса на индијским путевима
Шта би се догодило да пустите потпуно аутономни аутомобил на пут без ознака, правила и претрпан возачима који возе како ко стигне?
Економија / ИТ свет СВЕ ПОПУЛАРНИЈЕ УЧЕЊЕ ЈЕЗИКА УЗ ПОМОЋ ТИКТОКА Брзо, креативно, интерактивно
Нису прошле ни две деценије откако су се друштвене мреже, од својих скромних почетака као места за дружење и размену мишљења, развиле у средишта иновација и учења.
Економија / ИТ свет НАСТАВЉА СЕ РАСТ АКТИВНОСТИ СРПСКОГ ИТ СЕКТОРА Извоз за два месеца колико за целу 2015.
Снажан раст активности у српском ИТ сектору наставио се под утицајем растуће стартап сцене, која привлачи домаће и стране инвестиције, препознатљивости овдашњих ИТ компанија, као квалитетних пружалаца услуга за међународно тржиште с, реално, још увек веома конкурентном ценом компетентне радне снаге.
Економија / ИТ свет ДНЕВНИК ИСТРАЖУЈЕ: ШТА АКО ГУГЛ ПОГРЕШИ Извињавамо се много се извињавамо
Када се одлучите за услуге компаније Гугл, будите сигурни да ће вам се отворити многа ненадана врата, у узајамној размени информација.
Економија / ИТ свет ПОПУЛАРНИ ГЕЏЕТИ - НОВЕ БОЛЕСТИ Суво око, упала уха, телефонски прст...
Све нам је јасније да смо своје животе потпуно подредили ритму који нам задаје коришћење мобилних телефона.
Економија / ИТ свет ЛАЖНИ СНИМАК ДР ДАНИЦЕ ГРУЈИЧИЋ КРУЖИ ИНТЕРНЕТОМ Ово је превара, ИЗА СВЕГА СТОЈИ ВЕШТАЧКА ИНТЕЛИГЕНЦИЈА Ево шта је циљ (ВИДЕО)
Већ неко време на друштвеној мрежи Фејсбук затрпана је рекламом у којој министарка здравља др Даница Грујичић у интервјуу рекламира биљне таблете за лечење дијабетеса или високог притиска. Овај „интервју“ потпуно је лажан, иза њега стоји вештачка интелигенција, а ево како је настао.
Економија / ИТ свет НЕКИ ГЛЕДАЈУ ПОМРАЧЕЊЕ МЕСЕЦА, НЕКИ ЧЕКАЈУ БИТКОИН ХАЛВИНГ Награда за рударење биће преполовљена
Велики дан у свету криптовалута је  највероватније сутра: десиће се биткоин халвинг, редак догађај у механизму биткоина, након ког обично уследе значајне промене.
Економија / ИТ свет КОЛИКО ИМАШ ГОДИНА И ПЛАМЕНА У ПРСТИМА Просечни програмер има натпросечну плату, просечно образовање и све мање учи
Извештај Stackowerflow из 2023. године право је благо информација за научнике, медије и статистичаре, а ево само једног погледа на целу индустрију.
Економија / ИТ свет СРУШЕН ВЕЛИКИ ПРЕВАРАНТСКИ САЈТ! Крали ПИН-ове и бројеве картица, ДЕСЕТИНЕ УХАПШЕНИХ, 70.000 ПРЕВАРЕНИХ Проверите ДА ЛИ СТЕ НА СПИСКУ
Десетине људи широм света ухићени су пошто што је полиција угасила веб сајт, направљен у Великој Британији која је  скупљала наше податке и продавала их криминалцима.
Економија / ИТ свет ТО СЕ НИСАМ НАД’О Проблеми са ИСКЉУЧЕЊЕМ 3Г МРЕЖЕ Више од милион корисника у опасности, ако не замене телефоне
Више од милион телефона могло би бити погођено искључењем 3Г мреже касније ове године, саопштила је аустралијска Радна група за телекомуникације.
Економија / ИТ свет РУДАРЕЊЕ ВИШЕ НИЈЕ ИН, САД ЈЕ У МОДИ КРИПТОБЕРЗА Може ли обичан човек у трку за криптозараду
Када је у питању улагање, они старији хватају се дуката, они мало млађи мисле на девизе, девизе, а најмлађима је у мислима биткоин, етереум, солану, рипл, бинанце цоин, или нека друга криптовалута.
Економија / ИТ свет ИНТЕРВЈУ: МИЛОШ ВУКСАНОВИЋ, ДИРЕКТОР SCHNEIDER ELECTRIC-а ЗА СРБИЈУ И ЦРНУ ГОРУ Освајање уз тимски рад
Schneider Electric, глобални лидер у области дигиталне трансформације управљања енергијом и аутоматизације почетком ове године именовао је Милоша Вуксановића за новог директора компаније за регион Србије и Црне Горе.
EUR/RSD 117.1050
Најновије вести