broken clouds
15°C
12.03.2025.
Нови Сад
eur
117.0992
usd
112.8015
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

РЕЦЕПТ ЗА МАЂАРСКИ ЛАНГОШ Врућ, укусан и савршен за сваку прилику

11.03.2025. 14:04 14:14
Пише:
Извор:
stil.kurir
langos
Фото: Freepik

Јако су укусне па припазите да не претерате с количином

Састојци за тесто:

600 г брашна

1/2 л млека

1 мала кашичица соли

1 мала кашичица шећера

20 г свежег квасца

2 кашике уља

Надев:

рендани сир,

сецкана сланина,

павлака или милерам

Припрема:

1. Исецкани квасац прелијте млаким млеком и поспите шећером.

2. У велику посуду просејте брашно, додајте со, две кашике уља и надошли квасац, па замесите тесто и оставите га на топлом да се диже око 30 минута. Кад нарасте, добро га умесите и поделите на десет једнаких делова. Разваљајте их у малене кругове налик на палачинке, па пржите у дубоком и врућем уљу.

3. Још вруће тесто премажите павлаком или милерамом. По жељи, можете додати танко насецкану и пропржену сланину, а лангоше можете посути и само ситно наренданим трапистом.

Извор:
stil.kurir
Пише:
Пошаљите коментар