ОВО ЈЕ БАЧКА ИНФУЗИЈА, РУЧАК ПО МЕРИ ЗА СВАКОГА Направите домаћу супу с кнедлама по овом рецепту
Ако одавно нисте правили домаћу супу, сада је право време. Обавезно испробајте рецепт за ову са кнедлама.
Када помислите на домаћу кухињу, тешко је не сетити се мириса топле супе која се шири из кухиње. Домаћа супа са кнедлама је управо оно што вам је потребно за савршен почетак ручка. Сочна, хранљива и пуна витамина, ово јело је право благо за ваше здравље.
Кнедле које се припремају у савршеној комбинацији са богатом супом чине ово јело незамењивим, а сама припрема је једноставна и погодна за све, чак и за оне који се први пут упуштају у куварску авантуру. Уживајте у сваком залогају ове топле, укусне супе која се поставља као класик на столу у сваком дому.
Састојци:
• 400 грама пилетине
• 2 кашике гриза (по потреби)
• 1 веза зелени
• 1 јаје
• 1 црни лук
• 1 кашика маслиновог уља
Припрема:
Скувајте месо
У шерпу ставите месо и сипајте воду. Посолите или поспите сувим зачином, побиберите и зачините по жељи. Кувајте док месо не омекша. Скидајте пену када се појави.
Додајте поврће у супу
Исеците лук на пола, па га испеците на рингли. Додајте у шерпу са месом, као и шаргарепу, целер и пашканат. Кувајте док и поврће не омекша. Затим процедите супу и у њу вратите месо које сте исецкали, као и шаргарепу.
Направите кнедле
Умутите јаје, додајте мало соли и воде. Затим додајте гриз и сједините све. На крају додајте и маслиново уље. Гриз додајте постепено, смеса не сме да буде превише густа. Кашиком вадите смесу и стављајте у супу, па кувајте још 10 минута.