OVO JE BAČKA INFUZIJA, RUČAK PO MERI ZA SVAKOGA Napravite domaću supu s knedlama po ovom receptu
Ako odavno niste pravili domaću supu, sada je pravo vreme. Obavezno isprobajte recept za ovu sa knedlama.
Kada pomislite na domaću kuhinju, teško je ne setiti se mirisa tople supe koja se širi iz kuhinje. Domaća supa sa knedlama je upravo ono što vam je potrebno za savršen početak ručka. Sočna, hranljiva i puna vitamina, ovo jelo je pravo blago za vaše zdravlje.
Knedle koje se pripremaju u savršenoj kombinaciji sa bogatom supom čine ovo jelo nezamenjivim, a sama priprema je jednostavna i pogodna za sve, čak i za one koji se prvi put upuštaju u kuvarsku avanturu. Uživajte u svakom zalogaju ove tople, ukusne supe koja se postavlja kao klasik na stolu u svakom domu.
Sastojci:
• 400 grama piletine
• 2 kašike griza (po potrebi)
• 1 veza zeleni
• 1 jaje
• 1 crni luk
• 1 kašika maslinovog ulja
Priprema:
Skuvajte meso
U šerpu stavite meso i sipajte vodu. Posolite ili pospite suvim začinom, pobiberite i začinite po želji. Kuvajte dok meso ne omekša. Skidajte penu kada se pojavi.
Dodajte povrće u supu
Isecite luk na pola, pa ga ispecite na ringli. Dodajte u šerpu sa mesom, kao i šargarepu, celer i paškanat. Kuvajte dok i povrće ne omekša. Zatim procedite supu i u nju vratite meso koje ste iseckali, kao i šargarepu.
Napravite knedle
Umutite jaje, dodajte malo soli i vode. Zatim dodajte griz i sjedinite sve. Na kraju dodajte i maslinovo ulje. Griz dodajte postepeno, smesa ne sme da bude previše gusta. Kašikom vadite smesu i stavljajte u supu, pa kuvajte još 10 minuta.