light rain
9°C
31.01.2025.
Нови Сад
eur
117.1203
usd
112.7241
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Најбржи рецепт за десерт

Не треба вам ни миксер ЛУДИЛО ОД ТОРТЕ ЗА ПЕТ МИНУТА Плазма и мак у комбинацији ће ОСВОЈИТИ ваше непце

31.01.2025. 16:59 17:05
Пише:
Извор:
Супержена
торта
Фото: pixabay/ilustracija

"Лудило од торте", тако описују торту од плазме и мака чији рецепт је све популарнији, а нема потребе да причамо о томе колико је укусан овај десерт.

Фамозна торта се описује и као најбржа торта на свету, а може бити и посна ако млеко замените водом, а маслац маргарином. Плазма-мак торта сјајна је идеја када вам затреба неки брзински колач. Прави се лако, без потребе да испрљате много судова, па чак вам не треба ни миксер.

Идеална је и онда када немате времена за прављење компликованијих десерата, или ако једноставно не волите компликоване торте с много кора и куваним филом, каже Бисерка Радовановић, власница профила "слатки_бисери" на Инстаграму, на којем и постоји рецепт за плазма-мак торту, која је толико добра да је њени љубитељи називају лудилом од торте.

Уколико и ви желите да испробате ову најбржу торту на свету која је одушевила љубитеље слатког, следите рецепт који доносимо у наставку.

Плазма-мак торта – састојци:

Фил:

- 200 г млевеног мака

- 150 г шећера

- 1 ванилин шећер

- 4 кашике гриза

- 600 мл млека

- 150 г маслаца

- 350 г млевене плазме

Ганаш:

- 150 г млечне или беле чоколаде

- 70 мл слатке павлаке

*ако се користи црна чоколада, онда је однос чоколаде и слатке павлаке исти!

Плазма-мак торта – припрема:

Ставите у малу шерпу мак, шећер, ванилин шећер, гриз и млеко за израду фила. Мешајте повремено и када се смеса згусне (након 10 минута), додајте маслац у врућу смесу и мешајте док се не растопи.

Додајте затим у смесу млевену плазму, те је такође умешајте. Утапкајте добијену смесу у калуп пречника 22 центиметра те одложите у фрижидер.

За ганаш у малу шерпу ставите чоколаду и слатку павлаку, мешајте и држите на ватри док се не сједини. Овај корак може се одрадити и у микроталасној рерни.

Готов ганаш распоредите преко торте, украсите по жељи и оставите у фрижидеру да се стегне.

Извор:
Супержена
Пише:
Пошаљите коментар