Најбржи рецепт за десерт
Не треба вам ни миксер ЛУДИЛО ОД ТОРТЕ ЗА ПЕТ МИНУТА Плазма и мак у комбинацији ће ОСВОЈИТИ ваше непце
"Лудило од торте", тако описују торту од плазме и мака чији рецепт је све популарнији, а нема потребе да причамо о томе колико је укусан овај десерт.
Фамозна торта се описује и као најбржа торта на свету, а може бити и посна ако млеко замените водом, а маслац маргарином. Плазма-мак торта сјајна је идеја када вам затреба неки брзински колач. Прави се лако, без потребе да испрљате много судова, па чак вам не треба ни миксер.
Идеална је и онда када немате времена за прављење компликованијих десерата, или ако једноставно не волите компликоване торте с много кора и куваним филом, каже Бисерка Радовановић, власница профила "слатки_бисери" на Инстаграму, на којем и постоји рецепт за плазма-мак торту, која је толико добра да је њени љубитељи називају лудилом од торте.
Уколико и ви желите да испробате ову најбржу торту на свету која је одушевила љубитеље слатког, следите рецепт који доносимо у наставку.
Плазма-мак торта – састојци:
Фил:
- 200 г млевеног мака
- 150 г шећера
- 1 ванилин шећер
- 4 кашике гриза
- 600 мл млека
- 150 г маслаца
- 350 г млевене плазме
Ганаш:
- 150 г млечне или беле чоколаде
- 70 мл слатке павлаке
*ако се користи црна чоколада, онда је однос чоколаде и слатке павлаке исти!
Плазма-мак торта – припрема:
Ставите у малу шерпу мак, шећер, ванилин шећер, гриз и млеко за израду фила. Мешајте повремено и када се смеса згусне (након 10 минута), додајте маслац у врућу смесу и мешајте док се не растопи.
Додајте затим у смесу млевену плазму, те је такође умешајте. Утапкајте добијену смесу у калуп пречника 22 центиметра те одложите у фрижидер.
За ганаш у малу шерпу ставите чоколаду и слатку павлаку, мешајте и држите на ватри док се не сједини. Овај корак може се одрадити и у микроталасној рерни.
Готов ганаш распоредите преко торте, украсите по жељи и оставите у фрижидеру да се стегне.