overcast clouds
2°C
20.01.2025.
Нови Сад
eur
117.0918
usd
113.6593
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

УЗ ПОМОЋ ОВЕ НАМИРНИЦЕ, ПОХОВАНО МЕСО ИМАЋЕ НЕПОНОВЉИВ УКУС Спремање је једноставно, „КЕТОНЦИ“ КОНАЧНО МОГУ ДА ЈЕДУ БЕЧКУ ШНИЦЛУ

20.01.2025. 16:17 16:20
Пише:
Извор:
Дневник
šnicla
Фото: pixabay

Постоји намирница коју кувари уместо презле користе за поховање, а даје ненадмашан укус бечкој и карађорђевој шницли.

Млевени ораси одличан су избор за поховање када желите да јелу додате посебну арому и текстуру. Они се користе као замена за презле у процесу поховања, што је често популаран избор у гастрономији када је у питању припрема свечаних и гурманских јела.

Зашто користити млевене орахе?

Ораси додају јелу богат, орашаст укус који се одлично слаже са пилетином, рибом или поврћем. Пох од млевених ораха је хрскав и мекан у исто време, што даје јединствен доживљај приликом јела.

Ораси су богати здравим мастима, протеинима и минералима, што их чини здравијом алтернативом обичним презлама.

Како се користе? Ораси се самељу у блендеру или ручно док се не добије фина текстура. Важно је не прерадити их, како не би постали паста, пошто су масни.

Комад меса, рибе или поврћа најпре се умаче у брашно (може бити брашно од бадема или овсених пахуљица, затим у размућена јаја, а потом у млевене орахе. Пожељно је лагано притиснути орахе уз површину како би се добро залепили.

Поховани комади могу се пржити на умереној температури или пећи у рерни за здравију варијанту.

Орахе можете користити зато што су пуни протеина и укусом, кад се помешају са зачинима, подсећају на месо. Не заборавите, посне сарме праве се с орасима баш из тог разлога. Осим тога, због масноће, лако се лепе за месо и јаја.

Пробајте!

Извор:
Дневник
Пише:
Пошаљите коментар