Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

UZ POMOĆ OVE NAMIRNICE, POHOVANO MESO IMAĆE NEPONOVLJIV UKUS Spremanje je jednostavno, „KETONCI“ KONAČNO MOGU DA JEDU BEČKU ŠNICLU

20.01.2025. 16:17 16:20
Piše:
Izvor:
Dnevnik
šnicla
Foto: pixabay

Postoji namirnica koju kuvari umesto prezle koriste za pohovanje, a daje nenadmašan ukus bečkoj i karađorđevoj šnicli.

Mleveni orasi odličan su izbor za pohovanje kada želite da jelu dodate posebnu aromu i teksturu. Oni se koriste kao zamena za prezle u procesu pohovanja, što je često popularan izbor u gastronomiji kada je u pitanju priprema svečanih i gurmanskih jela.

Zašto koristiti mlevene orahe?

Orasi dodaju jelu bogat, orašast ukus koji se odlično slaže sa piletinom, ribom ili povrćem. Poh od mlevenih oraha je hrskav i mekan u isto vreme, što daje jedinstven doživljaj prilikom jela.

Orasi su bogati zdravim mastima, proteinima i mineralima, što ih čini zdravijom alternativom običnim prezlama.

Kako se koriste? Orasi se samelju u blenderu ili ručno dok se ne dobije fina tekstura. Važno je ne preraditi ih, kako ne bi postali pasta, pošto su masni.

Komad mesa, ribe ili povrća najpre se umače u brašno (može biti brašno od badema ili ovsenih pahuljica, zatim u razmućena jaja, a potom u mlevene orahe. Poželjno je lagano pritisnuti orahe uz površinu kako bi se dobro zalepili.

Pohovani komadi mogu se pržiti na umerenoj temperaturi ili peći u rerni za zdraviju varijantu.

Orahe možete koristiti zato što su puni proteina i ukusom, kad se pomešaju sa začinima, podsećaju na meso. Ne zaboravite, posne sarme prave se s orasima baš iz tog razloga. Osim toga, zbog masnoće, lako se lepe za meso i jaja.

Probajte!

Izvor:
Dnevnik
Piše:
Pošaljite komentar