УЗ ПОМОЋ ОВЕ НАМИРНИЦЕ, ПОХОВАНО МЕСО ИМАЋЕ НЕПОНОВЉИВ УКУС Спремање је једноставно, „КЕТОНЦИ“ КОНАЧНО МОГУ ДА ЈЕДУ БЕЧКУ ШНИЦЛУ
Постоји намирница коју кувари уместо презле користе за поховање, а даје ненадмашан укус бечкој и карађорђевој шницли.
Млевени ораси одличан су избор за поховање када желите да јелу додате посебну арому и текстуру. Они се користе као замена за презле у процесу поховања, што је често популаран избор у гастрономији када је у питању припрема свечаних и гурманских јела.
Зашто користити млевене орахе?
Ораси додају јелу богат, орашаст укус који се одлично слаже са пилетином, рибом или поврћем. Пох од млевених ораха је хрскав и мекан у исто време, што даје јединствен доживљај приликом јела.
Ораси су богати здравим мастима, протеинима и минералима, што их чини здравијом алтернативом обичним презлама.
Како се користе? Ораси се самељу у блендеру или ручно док се не добије фина текстура. Важно је не прерадити их, како не би постали паста, пошто су масни.
Комад меса, рибе или поврћа најпре се умаче у брашно (може бити брашно од бадема или овсених пахуљица, затим у размућена јаја, а потом у млевене орахе. Пожељно је лагано притиснути орахе уз површину како би се добро залепили.
Поховани комади могу се пржити на умереној температури или пећи у рерни за здравију варијанту.
Орахе можете користити зато што су пуни протеина и укусом, кад се помешају са зачинима, подсећају на месо. Не заборавите, посне сарме праве се с орасима баш из тог разлога. Осим тога, због масноће, лако се лепе за месо и јаја.
Пробајте!