overcast clouds
-1°C
15.01.2025.
Нови Сад
eur
117.135
usd
113.7454
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

У ОВОМЕ ЈЕ ТАЈНА СОЧНИХ ЧЕВАПА И ЋУФТИ Један необичан састојак мења све, ПРОБАЈТЕ овај трик и изненадићете се

15.01.2025. 13:28 13:41
Пише:
Извор:
Дневник/Крстарица
месо
Фото: pixabay

Постоји много рецепата за јела од млевеног меса, од којих су најпопуларнији пљескавице, чевапи, ћуфтице и шницле. Иако се ова јела лако припремају, постоји неколико трикова који могу значајно побољшати њихов укус.

Један од ових трикова је додавање необичног састојка – шећера – вашој мешавини меса. Тако ће ваши чевапчићи, ћуфте или фаширане шницле бити сочнији и укуснији. Иако на први поглед може изгледати чудно, шећер помаже у балансирању укуса, посебно ако је јело превише слано или кисело.

Такође помаже у стварању хрскаве коре, што додатно побољшава текстуру и укус јела. Најважније је да не претерујете – довољна је једна кафена кашичица шећера по килограму млевеног меса. За још боље резултате у смешу можете додати мало кључале воде.

Овај једноставан трик ће осигурати да ваша јела од млевеног меса буду сочнија и укуснија него икад.

Извор:
Дневник/Крстарица
Пише:
Пошаљите коментар