Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

U OVOME JE TAJNA SOČNIH ČEVAPA I ĆUFTI Jedan neobičan sastojak menja sve, PROBAJTE ovaj trik i iznenadićete se

15.01.2025. 13:28 13:41
Piše:
Izvor:
Dnevnik/Krstarica
месо
Foto: pixabay

Postoji mnogo recepata za jela od mlevenog mesa, od kojih su najpopularniji pljeskavice, čevapi, ćuftice i šnicle. Iako se ova jela lako pripremaju, postoji nekoliko trikova koji mogu značajno poboljšati njihov ukus.

Jedan od ovih trikova je dodavanje neobičnog sastojka – šećera – vašoj mešavini mesa. Tako će vaši čevapčići, ćufte ili faširane šnicle biti sočniji i ukusniji. Iako na prvi pogled može izgledati čudno, šećer pomaže u balansiranju ukusa, posebno ako je jelo previše slano ili kiselo.

Takođe pomaže u stvaranju hrskave kore, što dodatno poboljšava teksturu i ukus jela. Najvažnije je da ne preterujete – dovoljna je jedna kafena kašičica šećera po kilogramu mlevenog mesa. Za još bolje rezultate u smešu možete dodati malo ključale vode.

Ovaj jednostavan trik će osigurati da vaša jela od mlevenog mesa budu sočnija i ukusnija nego ikad.

Izvor:
Dnevnik/Krstarica
Piše:
Pošaljite komentar