Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

СТАРЕ, ДОБРЕ МОНТЕ КОЦКЕ Нема ко није уживао у њима, за вас специјално ОРИГИНАЛАН РЕЦЕПТ

15.12.2024. 16:16 16:19
Пише:
monte
Фото: Youtube printscreen/Recepttura

Монте је једна од омиљених посластица многих генерација, а уз наш рецепт можете га направити код куће - у облику колача.

 Монте коцке су сочан и кремаст колач, сличан леденим коцкама, али му је глазура замењена чоколадним преливом с еурокремом, нутелом или неким сличним намазом. Може га се употпунити још и свежим сезонским воћем

Повод за припрему овог десерта можете пронаћи у некој прослави или једноставно кад осетите жудњу за посластицом која ће вас подсетити на омиљену посластицу из детињства.

Потребно га је заиста добро охладити, па га у фрижидеру обавезно морате оставити преко ноћи. То не значи да се и раније не може јести, али, будући да је мало захтевнији за резање, дајте му свакако довољно времена да се стегне.

Састојци:

Бисквит

4 јаја

4 кашике шећера

4 кашике топле воде

4 кашике оштрог брашна

2 кашике какаа

1 прашак за пециво

150 мл чоколадног млека

Светла крема

1000 мл млека

6 кашика шећера

1 кашичица ароме ванилије

120 г густина

200 г маслаца

Тамна крема:

500 мл слатке павлаке 

200 г чоколаде за кухање

200 г нутеле

Припрема:

Беланца улупати у чврст снег уз додавање шећера. Додати једно по једно жуманце уз мало топле воде. Умешати брашно с прашком за пециво и какаом па улити у калуп обложен папиром за печење.

Пећи на 180 °Ц око 20 минута. Охлађени бисквит прелити топлим чоколадним млеком. Густин размутити у мало хладног млека па укувати у остатак млека са шећером и аромом ваниле. Кувати мешајући метлицом док се не згусне. Макнути с ватре и покрити прозирном фолијом. У крему умиксати маслац собне температуре и намазати по бисквиту. На лаганој ватри загрејати слатку павлаку и додати чоколаду за кување. Склонити с ватре и додати нутелу. Промешати и прелити преко светле креме и ставити у фрижидер.

Извор:
Дневник
Пише:
Пошаљите коментар