СТАРЕ, ДОБРЕ МОНТЕ КОЦКЕ Нема ко није уживао у њима, за вас специјално ОРИГИНАЛАН РЕЦЕПТ
Монте је једна од омиљених посластица многих генерација, а уз наш рецепт можете га направити код куће - у облику колача.
Монте коцке су сочан и кремаст колач, сличан леденим коцкама, али му је глазура замењена чоколадним преливом с еурокремом, нутелом или неким сличним намазом. Може га се употпунити још и свежим сезонским воћем
Повод за припрему овог десерта можете пронаћи у некој прослави или једноставно кад осетите жудњу за посластицом која ће вас подсетити на омиљену посластицу из детињства.
Потребно га је заиста добро охладити, па га у фрижидеру обавезно морате оставити преко ноћи. То не значи да се и раније не може јести, али, будући да је мало захтевнији за резање, дајте му свакако довољно времена да се стегне.
Састојци:
Бисквит
4 јаја
4 кашике шећера
4 кашике топле воде
4 кашике оштрог брашна
2 кашике какаа
1 прашак за пециво
150 мл чоколадног млека
Светла крема
1000 мл млека
6 кашика шећера
1 кашичица ароме ванилије
120 г густина
200 г маслаца
Тамна крема:
500 мл слатке павлаке
200 г чоколаде за кухање
200 г нутеле
Припрема:
Беланца улупати у чврст снег уз додавање шећера. Додати једно по једно жуманце уз мало топле воде. Умешати брашно с прашком за пециво и какаом па улити у калуп обложен папиром за печење.
Пећи на 180 °Ц око 20 минута. Охлађени бисквит прелити топлим чоколадним млеком. Густин размутити у мало хладног млека па укувати у остатак млека са шећером и аромом ваниле. Кувати мешајући метлицом док се не згусне. Макнути с ватре и покрити прозирном фолијом. У крему умиксати маслац собне температуре и намазати по бисквиту. На лаганој ватри загрејати слатку павлаку и додати чоколаду за кување. Склонити с ватре и додати нутелу. Промешати и прелити преко светле креме и ставити у фрижидер.