НЕМИЛОСРДНИ МИРИС КУПУСА Ево који састојак неутралише мирисе, а чини јело укуснијим
У зимским месецима јела од купуса су незаобилазна на сваком столу.
Без сарми и подварка не може да се замисли ниједна гозба, али иако је кисели купус краљ зимских јела, ни свеж није ништа мање битан.
Једна мана код кувања јела са овим намирницама јесте то што мирис није најпријатнији. Од свежег купуса, такође, можете да спремате сарме, подварак, слатки купус, а помоћу једног једноставног трика можете да се решите мириса.
Али не само то, овај састојак ће и побољшати укус термички обрађеног купуса.
Шта то треба да додате приликом термичке обраде?
Домаћице су током година припремања неких јела, уочиле како да им поправе укус. Постоје неки супер трикови, који ће вам много помоћи.
Све што треба да урадите јесте да у шерпу или тигањ сипате млеко. Оно се добро слаже са поврћем, елиминише непотребан мирис и чини јело лепшим.
За пола килограма купуса не треба узимати више од пола чаше млека.
Обавезно поклопите јело.
Крстарица