ИНТЕРНЕТ БИРА
ОВО ЈЕ 10 НАЈБОЉИХ „ЛАЈФ ХАКОВА“ НА СВЕТУ Оживите устајали хлеб УЗ ПОМОЋ ОВОГ ТРИКА
Друштвене мреже препуне су савета за брже и лакше спремање оброка.
Ипак, интернет је одабрао десет најкориснијих „лајф хакова“ како се све чешће називају.
Неки ће вас баш изненадити.
Идемо редом:
1. Лакше цеђење сока из лимуна:
Пре него што пресечете лимун, притисните га дланом и неколико пута заролајте по радној површини. Ово омекшава унутрашњост и омогућава више сока приликом цеђења.
2. Брзо гуљење белог лука:
Ставите ченове белог лука у стаклену теглу или чинију са поклопцем и снажно протресите неколико секунди. Кора ће сама отпасти.
3. Спречавање клизања даске за сечење:
Ставите влажну кухињску крпу испод даске за сечење да је учврстите и спречите клизање.
4. Одржавање биља свежим:
Свеже зачинско биље (першун, босиљак, коријандер) ставите у чашу с водом и прекријте пластичном кесом, па чувајте у фрижидеру. Остаће свеже дуже време.
5. Брже хлађење вина или пића:
Ако желите брзо да расхладите флашу вина или сока, умотајте је у влажан папирни убрус и ставите у замрзивач на 10-15 минута.
6. Оживљавање устајалог хлеба:
Лагано попрскајте устајали хлеб водом, замотајте га у алуминијумску фолију и пеците у рерни на 180°Ц око 5-10 минута. Биће као свеж.
7. Лако рибање тврдог сира:
Ставите сир у замрзивач на 10-15 минута пре рибања. Ова техника олакшава рибање и смањује лепљење.
8. Љуштење тврдо куваних јаја:
Додајте кашичицу соде бикарбоне у воду док кувате јаја. Ово ће олакшати скидање љуске.
9. Спречавање кључања млека:
Ставите дрвену кашику преко шерпе док кувате млеко. То ће спречити да млеко покипи.
10. Поновно коришћење тегле с остацима сенфа:
Ако у тегли остане мало сенфа, додајте маслиново уље, сирће и зачине по жељи, па промућкајте. Добијате савршен преливи за салату без бацања.