Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

INTERNET BIRA

OVO JE 10 NAJBOLJIH „LAJF HAKOVA“ NA SVETU Oživite ustajali hleb UZ POMOĆ OVOG TRIKA

18.11.2024. 10:22 10:41
Piše:
kuhinja
Foto: Pixabay, ilustracija

Društvene mreže prepune su saveta za brže i lakše spremanje obroka.

Ipak, internet je odabrao deset najkorisnijih „lajf hakova“ kako se sve češće nazivaju. 

Neki će vas baš iznenaditi. 

Idemo redom:

1. Lakše ceđenje soka iz limuna:

Pre nego što presečete limun, pritisnite ga dlanom i nekoliko puta zarolajte po radnoj površini. Ovo omekšava unutrašnjost i omogućava više soka prilikom ceđenja.

2. Brzo guljenje belog luka:

Stavite čenove belog luka u staklenu teglu ili činiju sa poklopcem i snažno protresite nekoliko sekundi. Kora će sama otpasti.

3. Sprečavanje klizanja daske za sečenje:

Stavite vlažnu kuhinjsku krpu ispod daske za sečenje da je učvrstite i sprečite klizanje.

кухиња
Foto: Pixabay, ilustracija

4. Održavanje bilja svežim:

Sveže začinsko bilje (peršun, bosiljak, korijander) stavite u čašu s vodom i prekrijte plastičnom kesom, pa čuvajte u frižideru. Ostaće sveže duže vreme.

5. Brže hlađenje vina ili pića:

Ako želite brzo da rashladite flašu vina ili soka, umotajte je u vlažan papirni ubrus i stavite u zamrzivač na 10-15 minuta.

6. Oživljavanje ustajalog hleba:

Lagano poprskajte ustajali hleb vodom, zamotajte ga u aluminijumsku foliju i pecite u rerni na 180°C oko 5-10 minuta. Biće kao svež.

7. Lako ribanje tvrdog sira:

Stavite sir u zamrzivač na 10-15 minuta pre ribanja. Ova tehnika olakšava ribanje i smanjuje lepljenje.

8. Ljuštenje tvrdo kuvanih jaja:

Dodajte kašičicu sode bikarbone u vodu dok kuvate jaja. Ovo će olakšati skidanje ljuske.

9. Sprečavanje ključanja mleka:

Stavite drvenu kašiku preko šerpe dok kuvate mleko. To će sprečiti da mleko pokipi.

10. Ponovno korišćenje tegle s ostacima senfa:

Ako u tegli ostane malo senfa, dodajte maslinovo ulje, sirće i začine po želji, pa promućkajte. Dobijate savršen prelivi za salatu bez bacanja.

 

 

Izvor:
Dnevnik, I. R.
Piše:
Pošaljite komentar