INTERNET BIRA
OVO JE 10 NAJBOLJIH „LAJF HAKOVA“ NA SVETU Oživite ustajali hleb UZ POMOĆ OVOG TRIKA
Društvene mreže prepune su saveta za brže i lakše spremanje obroka.
Ipak, internet je odabrao deset najkorisnijih „lajf hakova“ kako se sve češće nazivaju.
Neki će vas baš iznenaditi.
Idemo redom:
1. Lakše ceđenje soka iz limuna:
Pre nego što presečete limun, pritisnite ga dlanom i nekoliko puta zarolajte po radnoj površini. Ovo omekšava unutrašnjost i omogućava više soka prilikom ceđenja.
2. Brzo guljenje belog luka:
Stavite čenove belog luka u staklenu teglu ili činiju sa poklopcem i snažno protresite nekoliko sekundi. Kora će sama otpasti.
3. Sprečavanje klizanja daske za sečenje:
Stavite vlažnu kuhinjsku krpu ispod daske za sečenje da je učvrstite i sprečite klizanje.
4. Održavanje bilja svežim:
Sveže začinsko bilje (peršun, bosiljak, korijander) stavite u čašu s vodom i prekrijte plastičnom kesom, pa čuvajte u frižideru. Ostaće sveže duže vreme.
5. Brže hlađenje vina ili pića:
Ako želite brzo da rashladite flašu vina ili soka, umotajte je u vlažan papirni ubrus i stavite u zamrzivač na 10-15 minuta.
6. Oživljavanje ustajalog hleba:
Lagano poprskajte ustajali hleb vodom, zamotajte ga u aluminijumsku foliju i pecite u rerni na 180°C oko 5-10 minuta. Biće kao svež.
7. Lako ribanje tvrdog sira:
Stavite sir u zamrzivač na 10-15 minuta pre ribanja. Ova tehnika olakšava ribanje i smanjuje lepljenje.
8. Ljuštenje tvrdo kuvanih jaja:
Dodajte kašičicu sode bikarbone u vodu dok kuvate jaja. Ovo će olakšati skidanje ljuske.
9. Sprečavanje ključanja mleka:
Stavite drvenu kašiku preko šerpe dok kuvate mleko. To će sprečiti da mleko pokipi.
10. Ponovno korišćenje tegle s ostacima senfa:
Ako u tegli ostane malo senfa, dodajte maslinovo ulje, sirće i začine po želji, pa promućkajte. Dobijate savršen prelivi za salatu bez bacanja.