Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ИНТЕРНЕТ БИРА

ОВО ЈЕ 10 НАЈБОЉИХ „ЛАЈФ ХАКОВА“ НА СВЕТУ Оживите устајали хлеб УЗ ПОМОЋ ОВОГ ТРИКА

18.11.2024. 10:22 10:41
Пише:
kuhinja
Фото: Pixabay, ilustracija

Друштвене мреже препуне су савета за брже и лакше спремање оброка.

Ипак, интернет је одабрао десет најкориснијих „лајф хакова“ како се све чешће називају. 

Неки ће вас баш изненадити. 

Идемо редом:

1. Лакше цеђење сока из лимуна:

Пре него што пресечете лимун, притисните га дланом и неколико пута заролајте по радној површини. Ово омекшава унутрашњост и омогућава више сока приликом цеђења.

2. Брзо гуљење белог лука:

Ставите ченове белог лука у стаклену теглу или чинију са поклопцем и снажно протресите неколико секунди. Кора ће сама отпасти.

3. Спречавање клизања даске за сечење:

Ставите влажну кухињску крпу испод даске за сечење да је учврстите и спречите клизање.

кухиња
Фото: Pixabay, ilustracija

4. Одржавање биља свежим:

Свеже зачинско биље (першун, босиљак, коријандер) ставите у чашу с водом и прекријте пластичном кесом, па чувајте у фрижидеру. Остаће свеже дуже време.

5. Брже хлађење вина или пића:

Ако желите брзо да расхладите флашу вина или сока, умотајте је у влажан папирни убрус и ставите у замрзивач на 10-15 минута.

6. Оживљавање устајалог хлеба:

Лагано попрскајте устајали хлеб водом, замотајте га у алуминијумску фолију и пеците у рерни на 180°Ц око 5-10 минута. Биће као свеж.

7. Лако рибање тврдог сира:

Ставите сир у замрзивач на 10-15 минута пре рибања. Ова техника олакшава рибање и смањује лепљење.

8. Љуштење тврдо куваних јаја:

Додајте кашичицу соде бикарбоне у воду док кувате јаја. Ово ће олакшати скидање љуске.

9. Спречавање кључања млека:

Ставите дрвену кашику преко шерпе док кувате млеко. То ће спречити да млеко покипи.

10. Поновно коришћење тегле с остацима сенфа:

Ако у тегли остане мало сенфа, додајте маслиново уље, сирће и зачине по жељи, па промућкајте. Добијате савршен преливи за салату без бацања.

 

 

Извор:
Дневник, И. Р.
Пише:
Пошаљите коментар