Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ШТАПИЋИ СА ПАРМЕЗАНОМ Неодољива грицкалица која ће планути зачас НАПРАВИТЕ ОДМАХ ДУПЛУ МЕРУ

17.11.2024. 08:53 09:00
Пише:
штапићи
Фото: Ilustracija AI

Ако тражите савршену грицкалицу која ће одушевити ваше укућане или госте, штапићи са пармезаном су прави избор.

 Хрскави, мирисни и пуни укуса, ови штапићи су одлични уз чашу вина, пиво или као идеална замена за хлеб уз супе и чорбе. У наставку доносимо једноставан рецепт који ће постати ваш нови фаворит.

Састојци
 

- 250 г брашна  
- 150 г маргарина  
- 100 г пармезана  
- 1 кашичица соли  
- 3–4 кашике млека (или по потреби)  

Припрема:
 

У дубокој посуди, просејте брашно и додајте со. Убаците хладни маргарин исечен на коцкице и умешајте га у брашно врховима прстију док не добијете смесу налик мрвицама. Додајте нарендани пармезан и добро измешајте.
Постепено додајте млеко, кашику по кашику, и месите тесто док не добијете компактну, али мекану масу. Ако је тесто превише суво, додајте још мало млека.Разваљајте тесто на побрашњеној површини на дебљину од око 5 мм. Сеците га ножем или пица секачем у облику штапића дужине 8–10 цм. Положите их на плех обложен папиром за печење.
Загрејте рерну на 180°C и пеците штапиће 15–20 минута, док не добију златну боју. Извадите их из рерне и оставите да се охладе на решетки.


- Уколико волите додатне ароме, можете додати мало белог лука у праху или зачинско биље попут оригана или рузмарина у тесто.
- Уместо маргарина, можете користити путер за богатији укус.
- Ако желите декоративнији изглед, пре печења поспите штапиће сусамом или крупном морском сољу.

Ови штапићи се могу чувати у херметички затвореној посуди до недељу дана, али будите спремни – ретко када трају толико дуго! 

Извор:
Дневник
Пише:
Пошаљите коментар
НАПРАВИТЕ ЛАЖНИ ПОМФРИТ Хрскави штапићи од паленте, а укус не заостаје за оригиналом
тајна

НАПРАВИТЕ ЛАЖНИ ПОМФРИТ Хрскави штапићи од паленте, а укус не заостаје за оригиналом

24.10.2024. 20:36 20:44
Рецепт дана: Пилећи штапићи

Рецепт дана: Пилећи штапићи

10.11.2017. 11:53 11:56