Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Убедљиво најбоља зимница

(ВИДЕО) СВЕ ПУЦА ОД ЗДРАВЉА Туршијске ПАПРИКЕ пуњене КИСЕЛИМ КУПУСОМ Без конзерванса и сирћета!

13.11.2024. 19:24 19:35
Пише:
храна
Фото: pixabay.com

Уколико волите кисели купус и радо га спремате за зимницу сваке године, испробајте и паприке пуњене рибаним купусом - сигурно ће вам се допасти:

Састојци:
 

3-4 кг купуса
5-6 кг жутих паприка
5 л воде
150 г соли.
 

Припрема: 
Скинути први слој лиски са купуса, обрезати корење и опрати га, па изрендати у већу тепсију. Паприке очистити од петељки и семенки, опрати их па их поређати на тањир обложен памучном крпом да се лепо осуше. Купус пребацити у ванглу, па постепено солити са две супене кашике соли и рукама мешати да со дође свуда. Оставити да стоји око сат времена.
 

Суве паприке изнутра помало посолити, поређати у тепсију и ставити да и оне стоје око сат времена.
У 5 л воде растворити 150 г соли и мешати док се со потпуно не истопи. Паприке до врха пунити купусом и ређати у пластичну посуду. Ако вам је остало мало купуса, како пише Стил, поређајте га преко и између паприка. Затим прелити сланом водом, коју сте претходно промешали.
 

Одозго поклопити тањиром, притиснути и оставити да стоји 15 дана. Након тога зимница је спремна за конзумирање.
 

Извор:
Стил Курир
Пише:
Пошаљите коментар
СЕЗОНА ПРИПРЕМЕ ЗИМНИЦЕ Свеже поврће још краси новосадске пијаце ПАПРИКА ЗА АЈВАР НАЈСКУПЉА
пијаца

СЕЗОНА ПРИПРЕМЕ ЗИМНИЦЕ Свеже поврће још краси новосадске пијаце ПАПРИКА ЗА АЈВАР НАЈСКУПЉА

30.10.2024. 07:48 07:56