ДОМАЋИ ЧИКЕН НАГЕТСИ ПРСТЕ ДА ПОЛИЖЕШ Толико су укусни да ћете заборавити на куповне
Уколико желите брз и укусан оброк, ови чикен-нагетси савршен су избор за вас!
Припрема је веома једноставна и заиста не захтева пуно времена, а резултат је чиста рапсодија укуса.
Свако ко је испробао овај рецепт може потврдити да су ове поховане месне куглице боље од било којих куповних, у шта се лако можете уверити и сами.
Састојци:
Пилетина без кости (200г)
со (1 кашичица)
уље (2 кашике)
1 лук средње величине
шаргарепа (1/4 шоље)
Бели лук у праху или паста од белог лука од ђумбира (1 кашичица)
Ђумбир у праху (1 кашичица)
Ким у праху (1 кашичица)
бибер у праху (1 кашичица)
Црвени чили у праху (1 кашика)
Сецкани коријандер
кувани кромпир (200 г)
со (1/4 кашичице)
Моцарела сир (опционо) (1/4 шоље)
Припрема:
Пилеће филете прокувајте у засољеној проврелој води око 8 минута. Потом тако прокувану пилетину исецкајте на што је ситније могуће, готово цепкане делове.
На уљу пропржите ситно сецкани лук ком ћете додати и ситно сецкану шаргарепу, пилетину, бели лук у праху, ђумбир, бибер и ким у праху, црвени чили и коријандер. Све заједно крчкајте и мешајте око 4-5 минута.
Потом додајте нарендани кувани кромпир и мешајте још 3-4 минута на средњој ватри. Додајте соли и нарендане моцареле.
Када се све сједини склоните са ватре и рукама направирте једнаке куглице. Сваку куглицу засебно умочите са свих страна у претходно умућено јаје, па потом са свих страна уваљајте у презле.
Тако припремљене куглице пржите у дубоком врелом уљу и ручак је готов за тили час. Пријатно!