Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ОВО СРПСКО ЈЕЛО ОД МЛЕВЕНОГ МЕСА ЈЕ НАЈБОЉЕ У ЕВРОПИ А високо се котира још један специјалитет из Србије

18.10.2024. 16:51 17:01
Пише:
месина
Фото: pixabay/ilustracija

Сваки регион Србије има неко специфично и препознатљиво јело по коме се дичи. Где год да вас пут нанесе, нећете остати гладни, већ ће сигурно за сваког понешто да се нађе.

Шта вас асоцира на "српски Манчестер" односно наш Лесковац? Наравно, као прва помисао ту су паприке ајварке и чувени роштиљ. Тај очаравајући укус није познат само у границама наше земље, већ се за њега прочуло и шире.

Да је освојио срца конзумената, говори и најновија листа најбољих 100 јела од млевеног меса у Европи. Погодите шта? Лесковачки роштиљ је заузео сам врх - прво је место са оценом од 4,6, према кулинарском сајту "Тасте атлас".

На шестом месту се налази пљескавица, док се тек на 86. месту налази футошка сарма. Недавно је изашла и листа најбољих месних производа Европе, где су српски специјалитети пронашли свој пут, пише Она.Телеграф.

Ово је листа најбољих 10:
 

1. Лесковачки роштиљ, Србија

2. Гуру кингал, Азербејџан

3. Полпете, Италија

4. Ћевапи, Босна и Херцеговина

5. Сарма

6. Пљескавица, Србија

7. Јуварлакија, Грчка

8. Шефталија, Кипар

9. Сарајевски ћевап, Босна и Херцеговина

10. Травнички ћевапи, Босна и Херцеговина

Извор:
Она.рс
Пише:
Пошаљите коментар
ТАЈНИ САСТОЈАК ЗА МЛЕВЕНО МЕСО: Било да правите ћуфте или пуните паприке, направићете чудо

ТАЈНИ САСТОЈАК ЗА МЛЕВЕНО МЕСО: Било да правите ћуфте или пуните паприке, направићете чудо

02.07.2024. 18:55 18:59
ДА ПЉЕСКА БУДЕ МЕКА К`О ДУША Откривен трик професионалних кувара, ево шта треба обавезно ДОДАТИ У МЛЕВЕНО МЕСО

ДА ПЉЕСКА БУДЕ МЕКА К`О ДУША Откривен трик професионалних кувара, ево шта треба обавезно ДОДАТИ У МЛЕВЕНО МЕСО

17.01.2024. 20:54 20:56