OVO SRPSKO JELO OD MLEVENOG MESA JE NAJBOLJE U EVROPI A visoko se kotira još jedan specijalitet iz Srbije
Svaki region Srbije ima neko specifično i prepoznatljivo jelo po kome se diči. Gde god da vas put nanese, nećete ostati gladni, već će sigurno za svakog ponešto da se nađe.
Šta vas asocira na "srpski Mančester" odnosno naš Leskovac? Naravno, kao prva pomisao tu su paprike ajvarke i čuveni roštilj. Taj očaravajući ukus nije poznat samo u granicama naše zemlje, već se za njega pročulo i šire.
Da je osvojio srca konzumenata, govori i najnovija lista najboljih 100 jela od mlevenog mesa u Evropi. Pogodite šta? Leskovački roštilj je zauzeo sam vrh - prvo je mesto sa ocenom od 4,6, prema kulinarskom sajtu "Taste atlas".
Na šestom mestu se nalazi pljeskavica, dok se tek na 86. mestu nalazi futoška sarma. Nedavno je izašla i lista najboljih mesnih proizvoda Evrope, gde su srpski specijaliteti pronašli svoj put, piše Ona.Telegraf.
Ovo je lista najboljih 10:
1. Leskovački roštilj, Srbija
2. Guru kingal, Azerbejdžan
3. Polpete, Italija
4. Ćevapi, Bosna i Hercegovina
5. Sarma
6. Pljeskavica, Srbija
7. Juvarlakija, Grčka
8. Šeftalija, Kipar
9. Sarajevski ćevap, Bosna i Hercegovina
10. Travnički ćevapi, Bosna i Hercegovina