Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ТАЈНИ САСТОЈАК ЗА МЛЕВЕНО МЕСО: Било да правите ћуфте или пуните паприке, направићете чудо

02.07.2024. 18:55 18:59
Пише:
Извор: Youtube Printscreen

Овај састојак чини јела као што су ћуфте и пуњене паприке много сочнијим и укуснијим.

Постоји милион начина на које можете да припремите млевено месо, а свака домаћица има своју тајну како да оно буде што сочније.

Већ смо са вама поделили трикове неких искусних домаћица које у млевено месо додају путер, кромпир, скроб… Иако су сви ови савети корисни, предлажемо вам још један који вас неће коштати пуно.

У питању је маст која се додаје у млевено месо и која јела као што су ћуфте и фаширане шницле чини много укуснијим и сочнијим.

Свињска маст побољшава квалитет меса, али и даје посебну арому, па самим тим и јела од млевеног меса ће бити много лепша.

Најбоље је ако користите свежу маст. Ако се питате шта је то, ево и објашњења. Свежу свињску маст скидате са меса које ћете пећи или пржити и одвајате у кесе. Чувате у замрзивачу док вам не затреба за млевено месо, али пре додавања у смесу она се прво самеље. Ако немате свежу маст, слободно користите и куповну, као што је она за кување.

Маст можете да додате и у смесу за рибље котлете.

(Ствар укуса)

Аутор:
Пошаљите коментар