ТАЈНИ САСТОЈАК ЗА МЛЕВЕНО МЕСО: Било да правите ћуфте или пуните паприке, направићете чудо
Овај састојак чини јела као што су ћуфте и пуњене паприке много сочнијим и укуснијим.
Постоји милион начина на које можете да припремите млевено месо, а свака домаћица има своју тајну како да оно буде што сочније.
Већ смо са вама поделили трикове неких искусних домаћица које у млевено месо додају путер, кромпир, скроб… Иако су сви ови савети корисни, предлажемо вам још један који вас неће коштати пуно.
У питању је маст која се додаје у млевено месо и која јела као што су ћуфте и фаширане шницле чини много укуснијим и сочнијим.
Свињска маст побољшава квалитет меса, али и даје посебну арому, па самим тим и јела од млевеног меса ће бити много лепша.
Најбоље је ако користите свежу маст. Ако се питате шта је то, ево и објашњења. Свежу свињску маст скидате са меса које ћете пећи или пржити и одвајате у кесе. Чувате у замрзивачу док вам не затреба за млевено месо, али пре додавања у смесу она се прво самеље. Ако немате свежу маст, слободно користите и куповну, као што је она за кување.
Маст можете да додате и у смесу за рибље котлете.
(Ствар укуса)