light rain
22°C
02.10.2024.
Нови Сад
eur
117.032
usd
105.7964
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Е САД, ИЗ РЕРНЕ Кажу да су ови уштипци здравији јер се не прже у уљу, а да су једнако сочни

02.10.2024. 14:13 14:19
Пише:
Ustipci pix
Фото: Pixabay.com

Уштипци, захваљујући својој свестраности јер могу бити слатки, слани, празни или пуњени, често се налазе на столу.

Ипак, кад помислимо на уштипак, ацосијација је пржење у добоком уљу или масти.

Ово је нешто здравија варијанта, јер прави се слично као и класични уштипци, али са једном разликом – уместо пржења, пеку се у рерни. 

Да ли по укусу и доживљају могу да замене оне прежене на масноћи, процените сами.

Састојци:

– 300 г сира

– 3 јајета

– 100 мл јогурта

– кашичица соли

– 10 г прашка за пециво

– 400 г пшеничног меког брашна

Припрема:

У посуду измрвите сир, па додајте јаје, затим јогурт, брашно, прашак за пециво и со. Уместите тесто а онда га разоклагијајте на око један центиметар дебљине и исеците на коцке или ромбоиде. Ређајте их у подмазан плех, а потом сваки зарежите одозго и премажите са мешавином млаке воде и уља.

Пећи на 200Ц око 25 минута. Кад их извадите једите док су топли јер тада су најлепши.

Извор:
Дневник, Еспресо
Аутор:
Пошаљите коментар