Е САД, ИЗ РЕРНЕ Кажу да су ови уштипци здравији јер се не прже у уљу, а да су једнако сочни
Уштипци, захваљујући својој свестраности јер могу бити слатки, слани, празни или пуњени, често се налазе на столу.
Ипак, кад помислимо на уштипак, ацосијација је пржење у добоком уљу или масти.
Ово је нешто здравија варијанта, јер прави се слично као и класични уштипци, али са једном разликом – уместо пржења, пеку се у рерни.
Да ли по укусу и доживљају могу да замене оне прежене на масноћи, процените сами.
Састојци:
– 300 г сира
– 3 јајета
– 100 мл јогурта
– кашичица соли
– 10 г прашка за пециво
– 400 г пшеничног меког брашна
Припрема:
У посуду измрвите сир, па додајте јаје, затим јогурт, брашно, прашак за пециво и со. Уместите тесто а онда га разоклагијајте на око један центиметар дебљине и исеците на коцке или ромбоиде. Ређајте их у подмазан плех, а потом сваки зарежите одозго и премажите са мешавином млаке воде и уља.
Пећи на 200Ц око 25 минута. Кад их извадите једите док су топли јер тада су најлепши.